News

Komentari 4

Zbog velikih vrućina životinje u zagrebačkom zoološkom vrtu dobile sladoledna osvježenja

Zbog velikih vrućina životinje u zagrebačkom zoološkom vrtu dobile sladoledna osvježenja

Morskim lavovima podijelili su zamrznute ribe, dok su rakune, merkate i majmune počastili zamrznutim voćem. Uz sladolede, zaposlenici ih stalno tuširaju hladnom vodom kako ne bi došlo do toplotnog udara ili uginuća.

Paklene vrućine ne padaju teško samo ljudima. Djelatnici zagrebačkog zoološkog vrta životinjama redovito na velikim vrućinama davaju posebnu pažnju. 

Za morske lavove, rakune, merkate i majmune su pripremili sladoledna osvježenja od voća i morskih plodova. Morskim lavovima podijelili su zamrznute ribe, dok su rakune i merkate počastili zamrznutim voćem.

Zaleđenim poslasticama se rashlađuju, ali i zabavljaju jer probijajući led se potiče prirodno ponašanje životinja kako dolaze do hrane. 

Pogledajte video

Kako smo već pisali, sastojke za životinje određuju nutricionisti. 

Uz sladolede, zaposlenici ih stalno tuširaju hladnom vodom kako ne bi došlo do toplotnog udara ili uginuća. Životinje u zoološkom vrtu često spas od vrućina traže u hladu. 

Cijeli ovaj tjedan, kažu prognostičari, prevladavat će sunčano i vruće s vrhuncem toplinskog vala sredinom tjedna kada će dnevna temperatura zraka ponegdje biti i do 38 stupnjeva. Kako se u svojim krznenim bundama osjećaju životinje možete samo zamisliti.