Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zdenka Peternel u istražnom zatvoru ostaje još dva mjeseca

Peternel je zbog sumnji u izvlačenje novca iz Hrvatske gospodarske komore uhićena u listopadu 2013., zajedno sa Igorom Premilovcem i Davorom Komeričkim

Anto Magzan/Pixsell
Foto: Anto Magzan/Pixsell
25 komentara

Desna ruka Nadana Vidoševića u HGK-u Zdenka Peternel, osumnjičena za nezakonito izvlačenje novaca iz HGK-a, ostaje još dva mjeseca u istražnom zatvoru kako ne bi mogla utjecati na iskaze svjedoka, odlučio je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu. U ovoj fazi istrage potrebno ih je ispitati još 18.

Obrana Zdenke Peternel namjerava kao jamstvo, da se u buduće brani sa slobode, ponuditi upis hipoteke na stan njezina brata od 50 četvornih metara. Njegovu vrijednost procijenili su na 65.000 eura, no sucu istrage potrebna je procjena vrijednosti stana od ovlaštenog sudskog vještaka. Nakon što on procijeni vrijednost stana odlučit će hoće li jamstvo biti dovoljno da se Peternel ubuduće brani sa slobode. Podsjetimo, Peternel sumnjiče je da je od 2005. do 2011., kada je bila direktorica Centra za razvoj ljudskih potencijala i pročelnica Ureda predsjednika HGK, ispred HGK potpisivala fakture za usluge koje nisu isporučene i pomogla da se iz Komore protuzakonito izvuče 35 milijuna kuna.

Peternel je uhićena u listopadu 2013. zajedno sa Igorom Premilovcem i Davorom Komeričkim.

Možda vas zanima i ovo:
Message