News

Komentari 157

Zdravko Mamić više nije u vili Regina, preselio 500 m dalje...

Zdravko Mamić više nije u vili Regina, preselio 500 m dalje...

Iz hotela Villa Regina Zdravko Mamić je prošli tjedan preselio u hotel Forum petstotinjak metara udaljen od Villa Regine, koja mu je bila 'dom' proteklih nešto više od godina dana

Zatekavši se jedne prilike slučajno sa Zdravkom Mamićem u širem društvu  pitao sam ga o prodaji i kupovini igrača za ovu sezonu.

- Neće biti puno kupovine, samo za neke pozicije koje nam trebaju, a ne planiramo ni prodavati. Cilj je opet igrati u Europi, kazao nam je tada Mamić.

Rijetki su mu vjerovali. 

Zakonom tržišta ili njegovom voljom obećanje je i ispunjeno, a on će još jednu Dinamovu sezonu pratiti iz Međugorja, ali na drugoj adresi.

Iz hotela Villa Regina Mamić je prošli tjedan preselio u hotel Forum petstotinjak metara udaljen od Villa Regine, koja mu je bila 'dom' proteklih nešto više od godina dana.

Dvokrevetna soba u novom 'domu' na stranici booking.com stoji oko pedeset eura, a tu je i tjelohranitelj, kao i brojni prijatelji i rodbina koja mu dolazi iz Zagreba.

U tom novom hotelu smo i zatekli dobro raspoloženog Mamića, koji nam nije želio komentirati ni sudske procese, ni Dinamove ovosezonske uspjehe i ponovno igranje u Ligi prvaka.

Odvjetnik: Nema izručenja, to je okončano

Tek se nasmijao kada smo ga podsjetili na razgovor s početka ove priče. A da ima razloga za smijeh pojasnio je medijima i njegov bosanskohercegovački odvjetnik Zdravko Raić, koji je potvrdio kako je dobio obavijest od Suda Bosne i Hercegovine.

- Pravomoćno je rješenje da nema uvjeta za izručenje gospodina Mamića Hrvatskoj. To je okončano. Sada ide samo tehnička procedura da Ministarstvo pravde BiH proslijedi tu obavijest Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske, izjavio je nedavno Raić, a mamić se u Međugorju, ali i u cijeloj Hercegovini itekako udomaćio.

Mamić je u Hercegovini stekao veliki broj prijatelja i rado je viđen gost po svadbama i raznim drugim feštama na koje se, čini se, rado i često odaziva. Ode, posebno ljeti kada se skupi rodbina sa svih strana svijeta, i do svojih Zidina kod Tomislavgrada, a nedavno je od tamo objavio i fotografiju s brojnom obitelji, rodbinom i prijateljima u blizini mjesta gdje mu je umro otac i gdje je na njega prije više od dvije pokušan atentat.

Nepravomoćno dobio šest godina

Podsjetimo, Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar su u lipnju prošle godine nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od  12,2 milijuna kuna. Konkretno, Zdravko Mamić osuđen je na šest i pol godina, Pernar na četiri godine i dva mjeseca, Zoran Mamić na četiri godine i 11 mjeseci, a Vrbanović na tri godine zatvora.

U drugoj Uskokovoj optužnici, koju je potvrdilo optužno vijeće, Zdravka Mamića i još šestoricu okrivljenika među kojima je i njegov brat Zoran, koji se u međuvremenu vratio u Dinamo na mjesto sportskog direktora, tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, Dinamo oštetili za oko 200 milijuna kuna. Nakon što je potvrđena ta druga optužnica, Hrvatska je drugi put pokrenula postupak izručenja, ali i ovaj put tužiteljstvo BiH ustvrdilo je kako ne postoje uvjeti za izručenje.

 

Najčitaniji članci