Obavijesti

News

Komentari 44

Zečica se zavukla u haubu i završila na izletu od 4 dana

Zečica se zavukla u haubu i završila na izletu od 4 dana
1

Nenad Blagec (47) iz Svetog Križa Začretje krenuo je na posao u Zagreb ne znajući da mu se u automobil zavukla obiteljska ljubimica, velika zečica Bunny

VIDEO

Zečicu Bunny staru tri godine u ponedjeljak je u garaži Ministarstva poljoprivrede pronašao zaštitar. Završila je u azilu za životinje u Dumovcu, a potom u zagrebačkom Zoološkom vrtu. Vlasnici su je pronašli tek u četvrtak.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:30

Pokretanje videa...

00:17

- Čim sam ju ugledala, provjerila sam ima li na glavi malu bijelu zvjezdicu. Čuperak je bio tu i tada sam odahnula. Napokon mi se vratila Bunny. Za nagradu sam joj dala veliki komad jabuke, koje su joj omiljena poslastica - rekla je vlasnica zečice iz Svetog Križa Začretje kraj Zagreba. Njezin suprug Nenad Blagec (47), zaposlenik tvrtke koja održava zgradu Ministarstva poljoprivrede, u ponedjeljak ujutro krenuo je na posao. Parkirao je u garaži ministarstva na zagrebačkoj Vukovarskoj ulici. Otišao je u svoj ured. U tišini garaže znatiželjna Bunny, pasmine belgijski orijaš, provirila je najvjerojatnije iz haube automobila i krenula u istraživanje. Njezino nestašno skakutanje primijetio je zaštitar i odmah pozvao sklonište za napuštene životinje u Dumovcu. Ubrzo je po Bunny došla ekipa iz azila te su je odveli. Gotovo istodobno Nenada je nazvala supruga.

- Bila je uzrujana i rekla mi je da nigdje ne može pronaći našeg zeca. Oboje smo posumnjali da ga je napala lisica. Malo kasnije svi su u tvrtki pričali da je u garaži pronađen zec, ali nije mi palo ni na kraj pameti da bi to mogla biti moja Bunny - rekao je Nenad. Iz Dumovca su Bunny proslijedili zoološkom vrtu, u kojemu bi Bunny trajno ostala da se vlasnici nisu javili. Nenad je, naime, tek u četvrtak, kad je došao na posao, u garaži ugledao velike tragove šapica koje su ga podsjetile na Bunnyne. Otišao je do zaštitara koji je pronašao zeca i pokazao mu Bunnynu fotografiju. Zaštitar je odgovorio da je upravo takvog zeca na “jedvite jade” uspio uhvatiti u garaži.

- Nazvao sam Dumovec, a oni su me uputili na zoološki vrt. Odjurio sam po zečicu. Bila je preplašena, ali odmah me je prepoznala. Ščućurila mi se u krilu i nije se više htjela maknuti - rekao je presretni Nenad.

Nije mogao dočekati da je dovede kući supruzi i sinu. Zaključili su da je tog nesretnog ponedjeljka zečicu proganjala neka od životinja iz naselja, pa se u auto pokušala sakriti ili se pak u haubu zavukla jer je vani bilo iznimno hladno. Bunny se kod Blageca izlegla prije tri godine zajedno s ostalim kunićima i u početku su ih uzgajali radi prehrane. S vremenom se cijela obitelj vezala za njih i odlučili su da ih nikad neće ubiti. Podijelili su ih prijateljima, a sebi su zadržali Bunnyja. Ne drže je u nastambi, nego se slobodno kreće oko kuće.

- Čim ustanem, otvorim vrata i ona je tu. Čeka na svoj doručak. Kad u ponedjeljak nije došla, znala sam da je nešto krenulo po zlu. Presretna sam jer se vratila i ne zamjeram joj što se odlučila na četverodnevni izlet - našalila se Nenadova supruga. Nenad sad svako jutro prije posla pregledava svoj auto.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji