Obavijesti

News

Komentari 44

Zekanović: Idemo u Marakeš na prosvjed protiv tog sporazuma

Zekanović: Idemo u Marakeš  na prosvjed protiv tog sporazuma
1

Zekanović je na konferenciji za novinare u Saboru izjavio da su ogorčeni što o tzv. Marakeškom sporazumu nije raspravljao Hrvatski sabor, te  da ne znaju stajalište  predsjednice Republike...

VIDEO

Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović najavio je u srijedu da s još dvojicom kolega iz građanske inicijative Hrvatski bedem, 10. i 11. prosinca putuje u marokanski grad Marakeš kako bi protestirali protiv prihvaćanja UN-ovog globalnog kompakta za sigurne, uredne i regularne migracije.

Zekanović je na konferenciji za novinare u Saboru izjavio da su ogorčeni što o tzv. Marakeškom sporazumu nije raspravljao Hrvatski sabor, te  da ne znaju stajalište  predsjednice Republike o njemu. Nezadovoljstvo će, kaže izraziti press konferencijama, protestima na ulici, povezujući se sa sličnim inicijativama iz drugih zemalja.

Most traži saborsku raspravu o Marakeškom sporazumu
Most traži saborsku raspravu o Marakeškom sporazumu

Željko Sačić, predstavnik građanske inicijative Hrvatski bedem kojoj je u fokusu Marakeški sporazum i migracije, rekao je kako putuju u Marakeš da „budu glas obespravljenog i potpuno demokratski ušutkanog hrvatskog naroda, suverenista koji nisu imali priliku reći nijednu jedinu riječ u državnim institucijama o tom sporazumu“. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

„Nismo o tome mogli govoriti na Vladi, u Saboru, na Odboru, ušutkani smo. Zekanović ide u Marakeš  kazati da smo mi Hrvati, poput naših susjeda Mađara, Talijana, Čeha, Slovaka, pa i prijatelja iz SAD-a i Japana i mnogih drugih, protiv Marakeškog sporazuma i da ćemo učiniti sve što je u našoj moći kako taj sporazum, ako bude prihvaćen u Hrvatskoj i to nelegitimno, ne zaživi u primjeni“, naglasio je Sačić.

Zašto sad svi bježe od UN-ova 'Marakeškog sporazuma'?

 To je naš cilj jer taj sporazum izjednačava ilegalne i legalne migracije, hrvatskom narodu stavlja na leđa dodatnu tlaku, dodatne financijske obaveze i dodatno upozorava budućnost razvoja hrvatskog čovjeka jer mi smo i danas u velikoj krizi, demografskoj, socijalnoj, gospodarskoj, financijskoj, a prihvaćanjem Marakeškog sporazuma možemo doživjeti veliku, nepopravljivu nacionalnu katastrofu",  ocijenio je.

 "Učinit ćemo sve da osvijestimo hrvatski narod, unatoč trenutačnoj vladajućoj eliti, kakva nam velika opasnost prijeti od prihvaćanja te globalističke ideje“, poručio je Sačić.

'Susjedi su odbacili Marakeški sporazum, raspravimo o tome'
'Susjedi su odbacili Marakeški sporazum, raspravimo o tome'

Marijan Pavliček iz Hrvatske konzervativne stranke (HKS) upozorio je da na opasnosti Marakeškog sporazuma, od gubitka suvereniteta do „opasne zamke uvođenja nove vrste cenzure jer su države koje ga prihvate dužne osigurati pravi na slobodu govora, odnosno, uskratiti financiranje tzv. rasističkih medija“. „Tko će odrediti kada se prelazi granica dobrog ukusa, a kada se prelazi u rasizam“, upitao je Pavliček, procijenivši da je riječ o cenzuri kao u bivšoj državi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a