Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
44 komentara

Zekanović: Idemo u Marakeš na prosvjed protiv tog sporazuma

Zekanović je na konferenciji za novinare u Saboru izjavio da su ogorčeni što o tzv. Marakeškom sporazumu nije raspravljao Hrvatski sabor, te  da ne znaju stajalište  predsjednice Republike...

Zagreb: HKS se protivi izgradnji migrantskog kampa u Maloj Gorici kraj Petrinje
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
44 komentara

Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović najavio je u srijedu da s još dvojicom kolega iz građanske inicijative Hrvatski bedem, 10. i 11. prosinca putuje u marokanski grad Marakeš kako bi protestirali protiv prihvaćanja UN-ovog globalnog kompakta za sigurne, uredne i regularne migracije.

Zekanović je na konferenciji za novinare u Saboru izjavio da su ogorčeni što o tzv. Marakeškom sporazumu nije raspravljao Hrvatski sabor, te  da ne znaju stajalište  predsjednice Republike o njemu. Nezadovoljstvo će, kaže izraziti press konferencijama, protestima na ulici, povezujući se sa sličnim inicijativama iz drugih zemalja.

Zagreb: Most o MarakeÅ¡kom sporazumu KONFERENCIJA ZA NOVINARE Most traži saborsku raspravu o Marakeškom sporazumu

Željko Sačić, predstavnik građanske inicijative Hrvatski bedem kojoj je u fokusu Marakeški sporazum i migracije, rekao je kako putuju u Marakeš da „budu glas obespravljenog i potpuno demokratski ušutkanog hrvatskog naroda, suverenista koji nisu imali priliku reći nijednu jedinu riječ u državnim institucijama o tom sporazumu“. 

„Nismo o tome mogli govoriti na Vladi, u Saboru, na Odboru, ušutkani smo. Zekanović ide u Marakeš  kazati da smo mi Hrvati, poput naših susjeda Mađara, Talijana, Čeha, Slovaka, pa i prijatelja iz SAD-a i Japana i mnogih drugih, protiv Marakeškog sporazuma i da ćemo učiniti sve što je u našoj moći kako taj sporazum, ako bude prihvaćen u Hrvatskoj i to nelegitimno, ne zaživi u primjeni“, naglasio je Sačić.

. PAKT O MIGRANTIMA Zašto sad svi bježe od UN-ova 'Marakeškog sporazuma'?

 To je naš cilj jer taj sporazum izjednačava ilegalne i legalne migracije, hrvatskom narodu stavlja na leđa dodatnu tlaku, dodatne financijske obaveze i dodatno upozorava budućnost razvoja hrvatskog čovjeka jer mi smo i danas u velikoj krizi, demografskoj, socijalnoj, gospodarskoj, financijskoj, a prihvaćanjem Marakeškog sporazuma možemo doživjeti veliku, nepopravljivu nacionalnu katastrofu",  ocijenio je.

 "Učinit ćemo sve da osvijestimo hrvatski narod, unatoč trenutačnoj vladajućoj eliti, kakva nam velika opasnost prijeti od prihvaćanja te globalističke ideje“, poručio je Sačić.

Zagreb: Sabor bira povjerenika za informiranje BOŽO PETROV: 'Susjedi su odbacili Marakeški sporazum, raspravimo o tome'

Marijan Pavliček iz Hrvatske konzervativne stranke (HKS) upozorio je da na opasnosti Marakeškog sporazuma, od gubitka suvereniteta do „opasne zamke uvođenja nove vrste cenzure jer su države koje ga prihvate dužne osigurati pravi na slobodu govora, odnosno, uskratiti financiranje tzv. rasističkih medija“. „Tko će odrediti kada se prelazi granica dobrog ukusa, a kada se prelazi u rasizam“, upitao je Pavliček, procijenivši da je riječ o cenzuri kao u bivšoj državi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message