News

Komentari 5

Zekanović: U Splitu ćemo imati svog kandidata za ove izbore

Zekanović: U Splitu ćemo imati svog kandidata za ove izbore

Zekanović je to rekao prilikom osnivanja splitskog ogranka HS-a za čijeg je predsjednika izabran Lovro Meštrović koji je izjavio da je spreman angažirati se u utrci za gradonačelnika

Predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović najavio je u ponedjeljak da će ta stranka u Splitu imati svog kandidata za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

Zekanović je to rekao prilikom osnivanja splitskog ogranka HS-a za čijeg je predsjednika izabran Lovro Meštrović koji je novinarima nakon izborne skupštine izjavio da je spreman angažirati se u utrci za gradonačelnika Splita.

Odgovarajući na novinarska upite Meštrović je rekao da, bude li kandidat za gradonačelnika Splita, neće imati "ciljanu grupu" glasača, nego će govoriti ono što  smatra najkorisnijim za Split, a birači će procjenjivati kome će dati svoj glas.

Predsjednik HS-a dometnuo je kako mu je drago što je Meštrović zainteresiran za kandidaturu za splitskog gradonačelnika. "Hrvatski suverenisti će imati svojeg kandidata za splitskog gradonačelnika te ćemo razgovarati s  Meštrovićem o tomu", dodao je.

Zekanović je izrazio žaljenje što je njegovu inicijativu da se Saboru predloži Zakon  o zaštiti života od začeća poduprlo samo deset saborskih zastupnika što je nedovoljno  jer je potrebno najmanje 30 potpisa potpore saborskih zastupnika. On je novinarima rekao i imena saborskih zastupnika koji su potpisali tu inicijativu, a to su: četvero zastupnika Hrvatskih suverenista - Željko Sačić, Hrvoje Zekanović, Marijan Pavliček i Marko Milanović Litre, te dvoje zastupnika Mosta - Nikola Grmoja  i Zvonimir Troskot, dvoje nezavisnih zastupnika - Karolina Vidović Krišto i Milan Vrkljan, te Zlatko Hasanbegović iz Bloka za Hrvatsku i Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta.

"Sad smo istjerali na čistac sve one tobožnje demokršćane koji će se deklarativno zauzimati za zaštitu života, ali kad po tom pitanju treba nešto napraviti, neće mrdnuti prstom. Hrvatski suverenisti su drukčiji i vjerodostojni, za razliku o od onih koji vole glasove demokršćana i koji se vole slikati sa svećenicima i biskupima, a kad treba u Saboru braniti zaštitu života, onda se  povuku u mišju rupu", ustvrdio je Zekanović.

Najčitaniji članci