News

Komentari 7

Žele spriječiti epidemiju ebole: Liberija je zatvorila sve škole

Žele spriječiti epidemiju ebole: Liberija je zatvorila sve škole

U petak je proglašen neradni dan kako bi dezinficirali sve javne ustanove. 'Nebitni' državni službenici dobili su 30 dana slobodno. Vojska provodi mjere protiv zaraze

Liberijska vlada najavila je kako zatvara škole u cijeloj zemlji kako bi spriječila širenje smrtonosne ebole. Dijelovi zemlje stavit će se u karantenu, najavila je predsjednica Ellen Johnson Sirleaf.

Također, državni zaposlenici koji su 'manje ključni' bit će poslani kućama na 30 dana, a vojnici regrupirani kako bi osigurali da se mjere protiv zaraze provode, piše BBC

Od virusa ebole do sada je umrlo 672 ljudi u zapadnoj Africi. U glavnom liberijskom gradu Monroviji bolnice su prepune oboljelih. Neke pacijente moraju tretirati u njihovim domovima.

Dezinfekcija svih javnih ustanova

Za petak su najavili neradni dan kako bi proveli dezinfekciju svih javnih ustanova. 

Američka humanitarna udruga 'Peace Corpus' povukla je svojih 340 volontera iz Liberije, Sierra Leonea i Gvineje zbog smrtonosnog virusa. Dvoje od njih su trenutačno u izolaciji jer su bili u kontaktu s čovjekom koji je kasnije umro od ebole. 

Sierra Leone proglasila izvanredno stanje zbog ebole

Zbog širenja virusa ebole, Sierra Leone proglasila je izvanredno stanje. Dijelove zemlje, koji su epicentri zaraze, pretvorila je u karantenu.

Najčitaniji članci