Obavijesti

News

Komentari 136

Žele surađivati: ‘Srbi vole Hrvate, a ja nisam bio u ratu’

Žele surađivati: ‘Srbi vole Hrvate, a ja nisam bio u ratu’
1

Kontroverzni srpski političar iz Jagodine Dragan Marković Palma stigao je u Zagreb na poziv Milana Bandića. Bandić nije htio o Palminoj prošlosti. Svatko ima svoj politički put, rekao je

VIDEO

Ovdje nije tema Arkan. Ne želim pričati o tome niti o prošlosti. Ovdje smo da pričamo o budućnosti i samo o tome, rekao je predsjednik skupštine srpskoga grada Jagodina Dragan Marković Palma nakon sastanka u petak sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Riječ je o kontroverznom srpskom političaru i nekadašnjem bliskom suradniku Željka Ražnatovića Arkana, vođe četničkih i paravojnih postrojbi. Palma je u Zagreb stigao na Bandićev poziv, a tema sastanka bila je suradnja Zagreba i Jagodine te Hrvatske i Srbije. Bandić je nakon sastanka izjavio kako dvije susjedne zemlje moraju surađivati jer su u sličnoj situaciji.

Arkanov suradnik Dragan Marković Palma stigao na sastanak: U posjet Zagrebu ga pozvao gradonačelnik Milan Bandić

Arkanov suradnik Dragan Marković Palma stigao na sastanak: U posjet Zagrebu ga pozvao gradonačelnik Milan Bandić Reporter: Ivan Pavić

Objavljuje 24sata Politiko u Petak, 2. studenoga 2018.

- Kad budem išao u Beograd, navratit ću u Šumadiju. Kad govorimo o Šumadiji, to je kao naša Slavonija. U sličnoj su teškoj ekonomskoj situaciji - rekao je Bandić.

No gradonačelnik Zagreba izgleda da je zaboravio što je Palmin suradnik Arkan tijekom rata radio u Slavoniji, posebno u Erdutu i Dalju. Palma u petak na pitanja novinara nije htio govoriti o ratu niti o tvrdnjama da je tijekom rata financirao Arkana.

- Nisam imao nikakve veze s ratom u Hrvatskoj. Nisam financirao Arkana, kako neki tvrde. Nisam bio u postrojbama, a u politiku sam ušao tek 1995., nakon rata - rekao je Palma koji je u politiku ušao tako što je s Arkanom osnovao stranku, pa dodao kako se želi okrenuti budućnosti.

Završio sastanak u gradskom poglavarstvu: Što je Bandić raspravljao s Arkanovim suradnikom?

Završio sastanak u gradskom poglavarstvu: Što je Bandić raspravljao s Arkanovim suradnikom? Reporter: Ivan Pavić

Objavljuje 24sata Politiko u Petak, 2. studenoga 2018.

- Ja poštujem hrvatski narod. Ja sam čovjek koji poštuje sve običaje i želim da surađujemo. Pozvao sam delegaciju u Jagodinu, prvu 300 ljudi, drugu 1000 ljudi. Da se druže ljudi iz sela. Kažem vam, Srbi vole Hrvate i Hrvati vole Srbe. Kad vidim da netko šalje militantne poruke, odmah mijenjam kanal. Neću da te slušam bre - rekao je Palma.

Iako je Palma slao pomirujuće poruke, njegov posjet nije se svidio Bandićevim koalicijskim partnerima.

Andrija Mikulić, predsjednik zagrebačke Skupštine i zagrebačkog HDZ-a, rekao je da uopće nije znao da je Palma u posjetu, dok je politički tajnik Nezavisnih za Hrvatsku, Zlatko Hasanbegović, mislio da se radi o šali.

- Ovaj susret je sasvim u duhu Bandićevih palanačkih estetsko-političkih kriterija. Nakon Jagodine, na redu su Šabac, Loznica, Leskovac i Bajina Bašta - rekao je Zlatko Hasanbegović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca