News

Komentari 8

Zelenski zahvalio Ukrajincima na 50 dana otpora: Obrana je postignuće milijuna Ukrajinaca

Zelenski zahvalio Ukrajincima na 50 dana otpora: Obrana je postignuće milijuna Ukrajinaca

Zahvaljujući Bogu, ukrajinskim oružanim snagama i našem narodu, obranili smo većinu svoje zemlje, rekao je Zelenski u dnevnoj video poruci

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zahvalio je ukrajinskom narodu za 50 dana otpora brutalnom napadu susjedne Rusije.

- Zahvaljujući Bogu, ukrajinskim oružanim snagama i našem narodu, obranili smo većinu svoje zemlje. Pedeset dana naše obrane je postignuće. Postignuće milijuna Ukrajinaca - rekao je Zelenski u dnevnoj video poruci objavljenoj na Telegramu u četvrtak kasno navečer.

POGLEDAJTE VIDEO: Zahvalio Ukrajincima 

Predsjednik je također rekao da se prisjeća prvih dana ruske invazije na Ukrajinu.

- Najblaže rečeno, nitko nije bio uvjeren da ćemo preživjeti. Mnogi su me savjetovali da napustim zemlju. Savjetovali su da se de facto predamo tiraniji. Ali oni nisu poznavali Ukrajince i nisu znali kako su oni hrabri i koliko cijene slobodu, da živimo kako želimo - istaknu je Zelenski

Ukrajinski čelnik također je zahvalio svima koji podržavaju Ukrajinu.

Rekao je da je u 50 dana promijenio način na koji gleda mnoge političke lidere. Vidio je veliku velikodušnost među onima koji nisu bogati i odlučnost među onima koje drugi nisu shvaćali ozbiljno. Ali Zelenski je također rekao da je vidio da se neki političari ponašaju kao da nemaju moć.

>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje<<