Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
107 komentara

Želi ih udomiti: Ivana ima čak 106 pasa i svakom zna ime

Ivana Begović (35) iz Dvora na Uni prve je pse spašavala iz potoka i šuma, a onda su joj počeli ostavljati pse u dvorištu. Svi su cijepljeni i lijepo odgojeni...

Nikola Čutuk/Pixsell
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
107 komentara

Nisam ja odabrala njih, oni su odabrali mene, rekla je Ivana Begović (35) iz Dvora na Uni.

Trenutačno skrbi o 106 napuštenih pasa. Sve njih uzela je k sebi kad su ih drugi pobacali po potocima, u šumama, u vrećama...

Una, Barti, Zubica, Mimi, Lidija, Munjo…, samo je mali dio imena veselih psića koji skakuću po Ivaninu dvorištu. Svakim ih je danom sve više. Počela ih je okupljati prije dvije godine.

No prvi su psi lutalice davno došli u njezin dom. Bilo ih je 20.

- U Hrvatsku sam se vratila iz Njemačke prije četiri godine. Iako sam planirala nazad, zbog bratove bolesti morala sam ostati. Kako na granici s BiH imam baku, a tamo ima puno ostavljenih psića, počela sam ih hraniti. Tako je počelo. Psić po psić i začas ih je bilo 20 - prisjeća se Ivana.

Ni ona ni psići nisu imali dom pa je u Dvoru na Uni, gdje i danas živi, unajmila kuću. Tu se smjestila sa psima.

- Tada je krenulo nešto što nisam planirala. Ljudi su se počeli ponašati kao da je moje dvorište državni azil. Doslovno su mi pse počeli ubacivati u dvorište. U vreći bi mi znali ostaviti štence. Neke sam pronalazila po šumi, uz Unu… Nisam imala srca ostaviti to nedužno biće. Neke sam i spasila iz šinteraja samo da ih ne ubiju - priča Ivana.

Malo tko je razumije, ali joj, kaže, barem ne stvaraju probleme. Svi su psi cijepljeni, čipirani, lijepo odgojeni i nisu agresivni. Uglavnom su to mješanci, svi imaju imena i svakome zna ime. Ali na dan joj treba 30-ak kilograma hrane za pse. Spašavaju je donacije, ali i one su sve manje. Zato većinu želi udomiti. Ostavila bi samo 20-ak pasa i mezimca Spaceya. 

Ivana poziva sve koji žele udomiti psiće da joj se jave, a njezini su podaci poznati redakciji 24sata.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message