Obavijesti

News

Komentari 35

'Želim se brinuti o unuku, žao mi je što nisam spriječila sina'

'Želim se brinuti o unuku, žao mi je što nisam spriječila sina'
8

Igor Nađ (35) ubio je šestero ljudi pa presudio sebi. Na životu je ostavio samo malu bebu. Baka dječića i Igorova majka želi skrbiti o svom unuku

VIDEO

Posljednji put unuka sam vidjela prije sprovoda. Voljela bih ga vidjeti više od svega, u kratkom telefonskom razgovoru rekla nam je Marija, majka ubojice s Kajzerice.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:17

Igor Nađ (35) došao je 1. kolovoza oko 21.30 sati pred kuću obitelji Tojagić u Ulici Radoslava Cimermana u Zagrebu. Iz pištolja, koji je ilegalno posjedovao, ubio je djevojku Maju Tojagić (35), njezina sina (10), njezinu sestru Josipu (29), Majinu i Josipinu majku Filjku Tojagić (63), njezina supruga Dragomira “Pašu” Tojagića (61) i Josipina dečka Davora Paušaka (29). Na životu je ostavio samo tad dvomjesečnu bebu koju je dobio s Majom. Nakon krvoprolića pobjegao je u Brezovicu, gdje se ubio u dvorištu Caritasova Doma za nezbrinutu djecu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njegovu majku, koja živi u Brezovici, prekinuli smo u kućanskim poslovima. Djelovala je suzdržano, no pristojno je odgovarala na naša pitanja. Potvrdila nam je da želi preuzeti skrb o danas četveromjesečnom dječačiću i da je, u tu svrhu, Centru za socijalnu skrb predala svu potrebnu dokumentaciju.

'Čekamo odluku Centra'

- Centar radi svoj posao. Još nisu odlučili što je najbolje za njega, no čim odluče, javit će nam. Čekamo njihovu odluku - rekla je puštajući vodu iz slavine. Ispričava nam se govoreći da je u poslu. Priznaje da se boji kako su, zbog postupanja njezina sina, svi već stvorili negativnu sliku o njima.

Svi žele posvojiti bebu koja je preživjela masakr na Kajzerici
Svi žele posvojiti bebu koja je preživjela masakr na Kajzerici

- Ja nikako nisam mogla utjecati na sina i njegove postupke. Da sam mogla, napravila bih sve da ga spriječim - iskreno kaže Marija.

U Irskoj, gdje je bila sinu u posjetu, kratko se zadržala.

- Otišla sam da se maknem malo od svega - pojašnjava.     

Igorova majka ne krije da ne voli pričati o onome što je bilo.

- Nemam o tome što više ni reći - dodaje.

Ubojica s Kajzerice: Radio kao spasilac na Jarunu i konobario
Ubojica s Kajzerice: Radio kao spasilac na Jarunu i konobario

Njezin unuk je još u domu, u koji su ga smjestili nakon ubojstava. Od izvora u nadležnom Centru doznali smo kako se mnogi raspituju za njega.

- Javljaju se posvojitelji koji mu žele pružiti dom i novu budućnost - rekao je isti izvor prije desetak dana. Iako baka, po zakonu, ne može posvojiti dječaka, u ovakvim slučajevima moguće je udomljenje kao oblik skrbi. Nasreću, beba je dovoljno malena da se neće sjećati proživljenog užasa.

Neće se sjećati užasa

 

Mariju smo pitali i što je s istragom te dobiva li obitelj ikakve informacije od policije.

- Rekli su nam samo da vode istragu i da ne znaju kad će biti gotova, da to zna potrajati. Kad dokažu kako je bilo, reći će nam - dodaje, a zatim ljubazno prekida razgovor.

Da je istraga još u tijeku, potvrdili su nam iz odvjetništva nadležnog za ovaj slučaj.

- Vezano uz vaš upit, možemo navesti da se po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici u Centru za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja provodi više vještačenja u cilju utvrđivanja materijalne istine - odgovorili su iz odvjetništva.

Vještačenjem odjeće žrtava i odjeće ubojice nastoji se biološkim, mikro i inim tragovima utvrditi njihov međusobni kontakt. Nastoji se povezati eventualne tragove krvi s odjeće ubojice s eventualnim prskotinama krvi žrtava zločina. Također, vještaci balističke struke imaju zadaću konkretne čahure ispaljenog streljiva povezati s pištoljem pronađenim u ruci Igora Nađa.

U biti, radi se o rutinskom, uobičajenom tijeku istrage. Vještačenja te nalazi i mišljenja vještaka su dokazne radnje u konkretnom postupku kojim se u ovoj fazi istrage i kombiniranim vještačenjima nastoji povezati žrtve s njihovim ubojicom Igorom Nađem.

Rane na sljepoočnicama

Pisanim nalogom se vještaku određene struke navodi koje činjenice treba utvrditi. Vještačenja složenijih slučajeva u praksi se često obavljaju u poodmakloj fazi postupka kako bi vještaku na raspolaganju bilo što više činjenica konkretnog slučaja.

Zagrebački Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” pokriva gotovo sva područja vještačenja za potrebe složenijih kaznenih postupaka - od bioloških, toksikoloških, balističkih, mehanoskopskih, grafoloških pa do daktiloskopskih i inih vještačenja.

Kobne večeri je prvi susjed obitelji Stjepan Grubina čuo Maju kako vrišti: ‘Nemoj, nemoj, nemoj!’. Izašao je iz stana te vidio ženu i dijete kako pred kućom leže u lokvi krvi. Ubojice više nije bilo. Nakon ubojstava Igor Nađ je s mjesta zločina pobjegao u Škodi Octaviji, koju je u to vrijeme koristio. Nešto nakon tri sata ujutro policija ga je putem signala na mobitelu locirala u naselju Brezovica, u Brezovičkoj ulici kraj broja 96. U potragu za njim krenuli su specijalci iz Lučkog.

Na šljunčanom putu zamijetili su njegovu parkiranu Škodu. U vozilu nije bilo nikoga. Pedesetak metara dalje od Škode policajci su pronašli beživotno tijelo Igora Nađa. Imao je prostrjelne rane na obje sljepoočnice i pištolj u desnoj ruci.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a
PROKLETSTVO D'HONDTA

Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a

Izborna matematika kaže da HDZ s partnerima ima 729.864 glasa i 61 mandat, a Rijeke pravde i možemovci u zbroju imaju oko 731.750 glasova. Točno 1886 više od HDZ-a za svega 52 mandata (42+10)