News

Komentari 31

Željezna konstrukcija nasred spusta: Imam samo posjekotinu no moglo je biti puno gore...

Željezna konstrukcija nasred spusta: Imam samo posjekotinu no moglo je biti puno gore...

U centru gdje se spajaju spustovi na Sljemenu našla se nezaštićena željezna konstrukcija u koju je Zvonimir lupio glavom. Pukom srećom ''izvukao'' se samo s ogromnom posjekotinom

Zagrepčanin Zvonimir Redžić (24) još nikada nije bio na skijalištu Sljeme u zimi i veselio se snijegu i "zimskim radostima".

Međutim, nedjeljni posjet pamtit će po željeznom "sidru" ili "maloj žičari" nasred Činovničke livade u koji je udario glavom ne bi li izbjegao dijete koje je slučajno istrčalo pred njega. Snimka nakon ozljede počela se širiti društvenim mrežama.

POGLEDAJTE VIDEO: U želji da izbjegne dijete, glavom je lupio u željenu konstrukciju

-U centru gdje se spajaju tri spusta nalazi se ta željezna konstrukcija. Spuštao sam se na sanjkama pri velikoj brzini i dijete je naletjelo baš u zadnji tren. U strahu da ga ne "pokupim" izgubio sam kontrolu i glavom lupio u jedan krak - objašnjava Zvonimir i govori kako je imao velike sreće jer je nosio šubaru koja je spriječila teže ozljede.

Kako kaže, prošao je samo s posjekotinom "veličine cigarete". Ipak, i pod željeznim krakom na snimci se vidi lokva krvi, a on kaže kako se naježi svaki put kad o tome razmišlja.

Dodaje da je na Sljemenu bilo "sigurno oko tisuću ljudi", a iznenadilo ga je što osim HGSS-ovaca ni jedne druge žurne službe nije bilo na vidiku.

-HGSS-ovci su mi pružili prvu pomoć u roku deset minuta od ozljede, ali hitnoj je trebalo nekih dvadesetak dodatnih minuta da dođe iz grada. Osim mene, pokupili su još jednu djevojku koja je ozlijedila leđa jer su nekome pobjegle sanjke i ostala je ležati na tlu. Mislim da bi hitna trebala u svakom trenutku biti na raspolaganju na takvim mjestima - upozorio je.

Ono što je Zvonimiru najbitnije jest da nitko drugi na tom mjestu ne nastrada te apelira da se "željezna konstrukcija" makne ili bolje osigura. 

Inače, Činovnička livada nalazi se ispod Bijelog spusta, a "bijeli" u nazivu označava blagi nagib. Činovnička livada je ustvari staza za početnike na kojoj se ljudi uče skijati ili boardati. U ovom trenutku na Sljemenu nema službeno otvorenog sanjkališta, a i Činovnička livada se tek priprema za skijašku sezonu koja započinje u utorak kada će i hitne službe morati dežurati na Sljemenu.

Neslužbeno doznajemo kako je HGSS u nedjelju imao pet akcija na Sljemenu. Podsjetimo, u nedjelju su na cesti prema Sljemenu nastale velike gužve. Promet su u jednom trenutku regulirali policajci.

Najčitaniji članci