Obavijesti

News

Komentari 37

Željko Dolački je dobio otkaz: MUP nije čekao presudu suda

Željko Dolački je dobio otkaz: MUP nije čekao presudu suda
1

Suspendirani voditelj odjela organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke optužen je da je lani iz policijskog sefa ukrao više od dva kg zlata, 286.000 eura i 630.000 kuna

VIDEO

Željko Dolački, suspendirani voditelj odjela organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke optužen da je lani iz policijskog sefa ukrao više od dva kg zlata, 286.000 eura i 630.000 kuna, dobio je otkaz. No do pravomoćnosti presude i dalje će dobivati 80 posto od plaće što, prema njegovoj izjavi danoj na početku suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu, iznosi 9000 kuna.

Naime, nakon izrade te uručenja rješenja nezadovoljne stranke imaju pravo izjaviti žalbu Drugostupanjskom disciplinskom sudu MUP-a, dok se na drugostupanjsku odluku može izjaviti tužba nadležnom Upravnom sudu.  

- Prvostupanjski disciplinski sud  je 11. travnja objavio rješenje u predmetu policijskog službenika Željka Dolačkog te je istome za djelo činjenično i pravno opisano pod točkom 1. zahtjeva ministra unutarnjih poslova  - zlouporaba položaja u službi ili izvan službe, prekoračenje ovlasti u službi te nedolično ponašanje u službi ili izvan službe kada šteti ugledu policije - izrečena disciplinska kazna prestanka državne službe, odgovorili su nam u MUP-u.  

Dodaju i kako je za djelo činjenično i pravno opisano pod točkom  2. zahtjeva ministra - neizvršavanje, nesavjesno, nepravodobno ili nemarno izvršavanje službenih obveza, nedolično ponašanje u službi ili izvan službe kada šteti ugledu policije, zlouporaba položaja u službi ili izvan službe, prekoračenje ovlasti u službi, neovlašteno ili nenamjensko korištenje sredstava Ministarstva - izrečen uvjetni prestanak državne službe uz rok kušnje od šest mjeseci. Slijedom ove dvije kazne izrečena mu je jedinstvena kazna  "prestanka državne službe" - odgovorili su nam u MUP-u. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kod donošenja presude disciplinski policijski sud potpuno je neovisan i po zakonu ne mora čekati odluku kaznenog suda. Tako da se može dogoditi da Dolački na Županijskom sudu u Zagrebu bude oslobođen optužni za zloporabu položaja, no da svejedno dobije otkaz.

Dolački je, kažu u MUP-u, je u prethodnom predmetu udaljen iz službe do okončanja disciplinskog postupka. U tom predmetu terete ga da kao voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PUZ-a nije organizirao vođenje upisnika privremeno oduzetih predmeta.  

Nepravomoćno je kažnjen s uzimanjem 10 posto od plaće tri mjeseca te povratkom na posao. No, MUP se žalio pa je taj predmet pred drugostupanjskim disciplinskim sudom. 

- Normalno da ću se žaliti čim dobijem otpravak presude - kazao nam je Dolački.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS