Obavijesti

News

Komentari 13

Željko Kerum: 'Razmišljam o povlačenju. Ja sam brend, doprinosim, ali sam i teret'

Željko Kerum: 'Razmišljam o povlačenju. Ja sam brend, doprinosim, ali sam i teret'
4

U hotelu Perla u Rogoznici predsjednik HGS-a okupio je prijatelje i članove stranke kako bi proslavili 12 godina od osnutka HGS-a, ali i njegov 61. rođendan. Osvrnuo se na aktualnu situaciju u Gradu Splitu

VIDEO

Razmišljam o tome da napustim mjesto šefa HGS-a, već sada stvaram ljude koji će moći raditi samostalno. Ja sam brend, ja sam marka, ali koliko god sam dobar, toliko sam i loš jer se na mene kači milijun afera. Ali Igor Stanišić je čist i može što hoće. Ja istovremeno doprinosim i radim teret, a na idućim izborima složit ćemo pravu priču – kazao je Željko Kerum koji je u Resortu Perla u Rogoznici u subotu slavio 12 godina od osnutka stranke HGS, ali i svoj 61. rođendan.

Rogoznica: Konferencija za medije Hrvatske građanske stranke

Osvrnuo se i na aktualnu situaciju u Gradu Splitu, odnosno napetosti u Gradskom vijeću naglasivši kako po njegovom mišljenju neće doći do novih izbora.

- Svi su jedva dočekali ući u Gradsko vijeće, ako izađu, oni su nigdje. Sigurno će glasati za proračun – kazao je Kerum osvrnuvši se i na aktualnog predsjednika Gradskog vijeća, Jakova Prkića za kojega kaže kako ne zna održavati sjednice Gradskog vijeća ocijenivši neprimjerenim da na sjednice dolazi u kariranoj košulji.

- Sadašnja koalicija, ili kako je oni nazivaju, projektna suradnja, prvih sto dana odradila je loše, jedino što ih povezuje jest mržnja prema HGS-u u prvom redu, a potom i prema HDZ-u – kazao je Igor Stanišić.
Na njegovu izjavu nadovezao se i sam Kerum osvrnuvši se na Gorana Kotura, predsjednika splitskog SDP-a koji je uoči press konferencije poslao priopćenje u kojem Keruma naziva ratnim profiterom.

Puljak: SDP je spriječio smjenu HDZ-ovih i Kerumovih kadrova
Puljak: SDP je spriječio smjenu HDZ-ovih i Kerumovih kadrova

- Politički instinkt mu je očito postao jak, dok mu je poslovni daleko od "dana ponosa i slave". I baš zbog toga je opasan, jer mu gradonačelnikove početne greške u koracima daju priliku da se slavodobitno vrati na teren s kojeg se morao prisilno evakuirati ponovno zagrize plijen kojega je teška srca ostavio. Taj plijen je Split. I zbog toga ne smijemo Kerumu dati da zajedno s HDZ-om ponovno oštri zube i čeka priliku da zagrize u naš grad. Nastavkom sukoba među partnerima split će ekipi HDZ – Kerum pasti u krilo poput prezrele jabuke – naveo je među ostalim Kotur u priopćenju.

Oglasio se i Kerum: Puljak je radi svojih interesa spreman poslovati i s crnim vragom
Oglasio se i Kerum: Puljak je radi svojih interesa spreman poslovati i s crnim vragom

- Kotur ima potrebu pokvariti ovo okupljanje. On je izgubio vrijednosti i nek se bavi sa sobom – kazao je Kerum ističući kako je njegova stranka u 12 godina ostala kompaktna.

Naglasio je i sve što su u njegovu gradonačelničkom mandatu napravili, 500.000 'kvadrata' po cijelom Splitu. Pohvalio je i predsjednika Zorana Milanovića te premijera Andreja Plenkovića rekavši kako čine dobro za Hrvatsku iako su ra različitim političkom polovima. Za lokalne političare nema puno lijepih riječi.

- Kerum je svjetski čovjek za razliku od njih, pričaju laži, svak svakoga ogovara, mrze, i gledaju svoje interese. Pod krinkom znanosti doveli su neuke i nepismene ljude. Spominju nekakve ere, a vi gospodo počnite nešto raditi, umjesto političkim revanšizmom bavite se projektima – kazao je Kerum.

Rogoznica: Konferencija za medije Hrvatske građanske stranke

Podsjetimo, u splitskom Gradskom vijeću posljednjih dana vrlo je napeto nakon što je SDP odbio prijedlog gradonačelnika Ivice Puljka da se na dnevni red uvrsti rasprava o izboru članova nadzornih odbora gradskih tvrtki.

Puljku se potpora počela osipati, a prvi je istupio Ante Franić iz SDP-a koji je kazao kako nema njegovu podršku.

- Ivica Puljak nije promjena kojoj su se građani Splita nadali, nije gradonačelnik koji može pokrenuti Grad i kao takav nema moju podršku u Gradskom vijeću. Od najavljenog ‘centra svita’ obitelj Puljak postala je ‘centar Splita’ - napisao je SDP-ovac Ante Franić na svojoj Facebook stranici.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk