News

Komentari 0

Žena (84) je smrtno stradala u požaru: Palili korov kod Slunja

Žena (84) je smrtno stradala u požaru: Palili korov kod Slunja

Iz županijske Vatrogasne zajednice u utorak su izvijestili da je od deset intervencija u posljednja 24 sata šest bilo zbog požara na otvorenom prostoru

Žena (84) smrtno je stradala tijekom spaljivanja korova i niskog raslinja u mjestu Mali Vuković kod Slunja u ponedjeljak. Iz policije kažu kako je do širenja požara najvjerojatnije došlo zbog vremenskih uvjeta, odnosno jakog vjetra. 

- Nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljeno izvješće o ovom događaju - dodaju u policiji.

Iz županijske Vatrogasne zajednice u utorak su izvijestili da je od deset intervencija u posljednja 24 sata šest bilo zbog požara na otvorenom prostoru. Gasili su ih vatrogasci DVD-a Žakanje, Jurovski Brod, Ribnik, Vojnić, Slunj i Saborsko. S obzirom na povećan broj požara na otvorenom prostoru, podsjećaju na županijsku Odluku o mjerama za sprječavanje nastajanja požara na otvorenom prostoru.

Naglašavaju da je svako spaljivanje potrebno javiti najbližoj vatrogasnoj postrojbi te od iste zatražiti dozvolu, mjesto spaljivanja mora biti udaljeno od prometnica, pruge i električnih vodova te 200 metara od šume.

Spaljivanje je dozvoljeno samo danju i za mirna vremena. Zabranjeno je spaljivanje nedjeljom, blagdanima i kada puše vjetar, važno je biti uz mjesto spaljivanja i pogasiti preostali žar, te da su za nepridržavanje Odluke, propisane novčane kazne.

- Stoga apeliramo na sve žitelje Karlovačke županije da se pridržavaju ovih mjera jer samo odgovornim ponašanjem možemo spriječiti požare i tako zaštititi ljudske živote i imovinu. U slučaju pojave požara, odmah nazovite broj 193 ili 112. - rekao je  županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković.

Najčitaniji članci