Obavijesti

News

Komentari 42

'Žena je bila trudna, a ja dobio otkaz. Zato sam vozio heroin'

U međuvremenu je supruga izgubila dijete u 8. mjesecu trudnoće pa mi je sada još teže. Samo sam htio novac da promijenim prozore, kazao je u suzama Ljubiša Đurica na sudu u Rijeci. Osudili su ga na 18 mjeseci

VIDEO

Ljubiša Đurica, nezaposleni strojarski tehničar iz Trebinja (BiH) priznao je na sudu u Rijeci da je prenosio i posjedovao radi daljnje neovlaštene prodaje 2,028 kilograma heroina. Sud ga je nepravomoćno osudio na bezuvjetnu zatvorsku kaznu od 18 mjeseci. Sud je donio i rješenje o produljenju istražnog zatvora u kojem se Đurica nalazi od 30. kolovoza ove godine, s obzirom na to da je riječ o stranom državljaninu, javlja Novi list.

Na pitanje odvjetnika Marka Kuvača koji je zastupao optuženog da objasni sudu razloge zašto je to učinio, Đurica je rekao da je dobio otkaz, supruga mu je bila u visokom stupnju trudnoće, ima dvoje maloljetne djece, živi u jednoj sobi s roditeljima, naprosto nije znao na koji način zaraditi novac da promijeni prozore na sobi.

'Supruga je izgubila dijete u osmom mjesecu trudnoće...'

– Radio sam za dnevnicu, istovarivao šlepere kad bi bilo posla – jecajući je priznao Đurica, sakrivajući suze rukama.

– U međuvremenu je supruga izgubila dijete u osmom mjesecu trudnoće pa mi je još teže jer sam sada u zatvoru. Samo sam htio nabaviti novac, no znam da sam pogriješio – kazao je optuženi i dodao: 'Jako mi je krivo što sam iznevjerio svoju obitelj i suprugu'.

Mirko je preživio zatvor smrti: Stigao iz Paragvaja u Hrvatsku
Mirko je preživio zatvor smrti: Stigao iz Paragvaja u Hrvatsku

Skrivao heroin koji na ulici vrijedi 1,1 milijuna kuna

Đurica je potkraj srpnja ušao u Republiku Hrvatsku preko međunarodnog graničnog prijelaza Klek te u automobilu marke Fiat Punto BiH registracija imao iza kontrolne ploče i u sistemu ventilacijskog sustava ispred vozačevog i suvozačevog sjedišta skriveno nešto više od dva kilograma heroina. Uhitili su ga kod trgovačkog centra Andrea na Turniću. Bila je to velika zapljena heroina milijunske vrijednosti, na ulici bi dosegnula vrijednost veću od milijun i sto tisuća kuna. Đuricu se sumnjičilo da je popriličnu količinu teške droge posjedovao radi daljnje prodaje. 

Trebao je dobiti 600 eura

Đurica je priznao da je drogu preuzeo od čovjeka nadimka Boki iz Nikšića u Crnoj Gori te ju je trebao prevesti za nagradu od 600 eura i predati jednoj osobi u Rijeci, ali da njen identitet ne zna. 

Švercali kokain: Hrvatske mule su preživjele u zatvoru smrti...
Švercali kokain: Hrvatske mule su preživjele u zatvoru smrti...

Heroin upakiran u čarape s kavom da ga psi ne nanjuše

Droga je bila upakirana u čarapama. Otkrivene su tri crne čarape, u svakoj se nalazio omot od PVC folije unutar kojeg su bili vidljivi tragovi kave i po dva, odnosno jedan paket oblijepljen sivom vrpcom, s heroinom unutra. U prvoj čarapi bilo je 886, u drugoj više od 470, a u trećoj čarapi nešto više od 800 grama heroina. Heroin je s razlogom na taj način pakiran, kako bi otkrivanje bilo otežano, pogotovo psima istreniranima za pronalaženje droge, piše Novi list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo
VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'

ZAGREB Čovjek se kupa i roni u fontani, kao da je na plaži, kaže nam čitateljica o neobičnom prizoru s Trga bana Jelačića, gdje je građane šokirao muškarac koji se ležerno okupao...