News

Komentari 27

Žena se izgubila na Medvednici, HGSS za njom tragao čak 12 sati

Žena se izgubila na Medvednici, HGSS za njom tragao čak 12 sati

Ženu su pronašli pothlađenu, ali svjesnu i u dobrom stanju. Tragali su 12 sati za njom, a kako joj se ispraznila baterija mobitela, morali su slijediti tragove i dozivali je kako bi je pronašli

HGSS je nakon 12 sati potrage uspio pronaći ženu koja je u ponedjeljak poslijepodne odlutala na Medvednici. Išla je na izlet s obitelji te se prilikom spuštanja odvojila od njih. Kako je počeo padati mrak, zalutala je na nepristupačan teren.

- Gospođa je pronađena na području Kulmerove gore na Medvednici u Velikom potoku oko 3 sata ujutro. U potrazi je sudjelovalo preko 20 spašavatelja HGSS stanice Zagreb - rekao je Dubravko Kavčić, pripadnik HGSS-a.

Ženi se ispraznila baterija na mobitelu pa ju zbog toga nisu mogli locirati već su slijedili tragove i pokušali ju dozvati.

- Kad smo obišli sve planinarske i označene staze shvatili smo da je gospođa zalutala dublje u šumu te smo proširili potragu. Riječ je o strmom i nepreglednom terenu, a potragu su otežali magla i mrak - objasnio je Kavčić.

Ženu su tražili 12 sati, a napokon su naišli na nju u tri sata ujutro u kanjonu kod Velikog potoka. Potrazi su se pridružili i pripadnici DVD Šestine, koji su u svojim prostorijama organizirali centar voditeljstva za pomoć te omogućili terensko vozilo.

- Gospođa je bila lucidna kad smo ju pronašli. Bila je pothlađena, ali joj nije trebala medicinska pomoć - kazao je Matija Ivančević, zapovjednik DVD Šestine.

Ovo je druga akcija HGSS-a u nekoliko dana. Podsjetimo, spašavatelji su u noći 26. prosinca pozvani u akciju spašavanja dvojice mladića koji su se na Sljemenu spuštali na strunjači i pritom zadobili teže ozljede.

 

Najčitaniji članci