News

Komentari 64

Žena vikala na radnike centra za socijalnu skrb u Đakovu, morala intervenirati i policija

Žena vikala na radnike centra za socijalnu skrb u Đakovu, morala intervenirati i policija

incident je prouzročila korisnica iz okolice Đakova koja im dolazi zbog obiteljskih problema. Iz centra kažu kako je korisnica bila jeako uznemirena, ali nije prijetila

U Centru za socijalnu skrb u Đakovu u četvrtak je morala intervenirati policija jer se jedna korisnica, koja je samoinicijativno došla tražiti pomoć, uznemirila i vikala na zaposlene, a intervenirala je i hitna pomoć.

Potvrdila je to u petak ravnateljica tog centra Dubravka Petrović, rekavši da je incident prouzročila korisnica iz okolice Đakova koja im dolazi zbog obiteljskih problema.

- Jučer se oko 13,30 sati dogodila incidentna situacija kad je jedna korisnica u vrlo uznemirenom stanju samoinicijativno došla tražiti naše postupanje, i to za ono što je Centar odradio, a vezano je za njene obiteljske probleme. Bila je vrlo uznemirena, odbila je napustiti naše prostorije. Bila je u stanju za koje smo procijenili da je potrebno pozvati i policiju, koja je došla odmah, ali i hitnu pomoć, koja je također intervenirala", rekla je Dubravka Petrović.

Korisnica je bila jako uznemirena, zaista joj je bila potrebna pomoć hitne, rekla je i dodala kako nije prijetila, ali je bila vrlo neugodna te je vikala.

Na ulazu je rekla zaštitaru da je od prije najavljena, rekla je ravnateljica Petrović i dodala da je ušla mirna, a zatim je jedan sat spominjala događaje iz prošlosti te da nisu ništa učinili.

- Okidač je bilo nešto što uopće nije vezano za postupanje Centra za socijalnu skrb. Našla se u nezavidnoj situaciji, no mi ne možemo riješiti sve probleme građana, niti za to imamo ovlasti - istaknula je.

U Centru za socijalnu skrb u Đakovu prije dvije godine, 9. srpnja 2019. dogodila se tragedija u kojoj je korisnik iz vatrenog oružja ubio socijalnu radnicu i teško ranio pravnika, koji je nakon dva tjedna umro u bolnici.

- S obzirom na sve proživljeno u našem centru, to je izazvalo neugodnu situaciju i nelagodu kod svih nas djelatnika - rekla je Petrović.

- U atmosferi javnog linča koja se zadnjih dana širi prema centrima i našoj struci događa se to da primamo brojne pozive nekih naših nezadovoljnih stranaka, koje su nezadovoljne rješenjima i životnim situacijama. One ponovno spominju tragediju koja se dogodila u našem centru 2019. i poručuju da bi se mogla ponoviti ako njihovi predmeti ne budu riješeni kako misle da treba - upozorila je Petrović.

Ocijenila je da se ozračjem javnog linča širi nepovjerenje u centre i socijalni rad, što njihov rad i struka nikako ne zaslužuju.

Najčitaniji članci