Obavijesti

News

Komentari 31

Žene vladarice: Osvojile sedam gradova i jednu županiju, a na izborima ih se natjecalo čak 111

Žene vladarice: Osvojile sedam gradova i jednu županiju, a na izborima ih se natjecalo čak 111

U prvom krugu svoju poziciju su potvrdile i čelnice Komiže, Pakraca, Supetra i Zlatara, kojima će upravljati Tonka Ivčević (SDP), Anamarija Blažević (HDZ), Ivana Marković (SDP) i Auguštan-Pentek (SDP)

VIDEO

Lokalni izbori iznijeli su veći broj žena. Ove godine bilo ih je 111 što je za 21 više nego 2017., a već u prvom krugu pobjedu su odnijele dosadašnje gradonačelnice Komiže, Pakraca, Supetra i Zlatara te nove gradonačelnice Pleternice, Korčule i Slunja.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrana u stožerima

Pokretanje videa...

Hrana u stožerima 01:04

Tako je Antonija Jozić (HDZ) iz Pleternice svoju političku karijeru nastaviti kao požeško-slavonska županica. S druge strane dosadašnja HDZ-ova vodička gradonačelnica Nelka Tomić vratit će se svojoj struci, ginekologiji dok je Kristinu Križanac (HDZ), zbog političke borbe u Sinju, odustala od nove borbe za čelno mjesto tog grada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U prvom krugu izbora svoju poziciju su potvrdile i čelnice Komiže, Pakraca, Supetra i Zlatara, kojima će ostati upravljati Tonka Ivčević (SDP), Anamarija Blažević (HDZ), Ivana Marković (SDP) i Jasenka Auguštan-Pentek (SDP). Nove gradonačelnice dobili su Korčula, gdje je pobijedila Nika Silić-Maroević (SDP), Pleternica koju će voditi Marija Šarić (HDZ) i Slunj s Mirjanom Puškarić (HDZ).

- Još jednom zahvaljujem svima koji su izašli na izbore, a posebno veliko hvala onima koji su mi dali povjerenje za novi mandat. Izbori su sad već iza nas, a u izazovnim okolnostima u kojima danas živimo zajedništvo nam je potrebno više nego ikad te pozivam sve sudionike izbora kao i izabrane vijećnike da zajednički radimo u interesu našeg grada. Svim svojim sugrađanima, kao i uvijek, stojim na raspolaganju - poručila je gradonačelnica Marković.

Izborni baljezgarij: Kampanja se zahuktala, pljušte uvrede i manipulacije sa svih strana
Izborni baljezgarij:  Kampanja se zahuktala, pljušte uvrede i manipulacije sa svih strana

Tonka Ivčević, gradonačelnica Komiže pobjedom na ovim lokalnim izborima osvojila je svoj peti mandat, a inače je prva gradonačelnica Komiže u povijesti te prva žena na čelu nekog grada u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

- Pobjeda u prvom krugu je veliko priznanje i povjerenje, ali i odgovornost i obveza da budem još bolja i da dam sebe u potpunosti kako bi nam svima bilo bolje. Komiža to zaslužuje. Uvijek ću se, kao i do sada pravedno boriti za vrijednosti, projekte i aktivnosti koje će naš grad i svako naše naselja učiniti boljim mjestom za život. Podržavam i pohvaljujem uključenje mladih ljudi u politiku i čestitam im na razini komunikacije koju su vodili u ovoj kampanji. Bez obzira na naše različitosti, kvalitetan i normalan dijalog nema stranački predznak i nadam se da možemo zajedno raditi za dobrobit svih generacija. Na kraju pozivam vas svih da budete aktivni sudionici u radu grada, da zajedno kreiramo budućnost naše Komiže i nas samih - poručila je gradonačelnica Komiže na svojoj Facebook stranici.

Osim njih, pobjedu je osigurala i Irene Franković (IDS), koja će naredne četiri godine voditi općinu Sveta Nedelja u Istarskoj županiji. Borba za pobjedu predstoji kandidatkinji IDS-a za gradonačelnicu Pule, Eleni Puh Belci te kandidatkinji platforme Možemo! Suzani Jašić. Za čelnu poziciju Iloka snage će odmjeriti dvije žene Marina Budimir (nezavisna) te HDZ-ova Renata Banožić.

Uspije li Zagreb, i Hrvatska bi mogla biti jedna uspješna priča
Uspije li Zagreb, i Hrvatska bi mogla biti jedna uspješna priča

Isti scenarij predstoji i gradu Sisku gdje će u ring za drugi krug ući SDP-ova dosadašnja gradonačelnica Kristina Ikić Baniček te izazivačica iz redova HDZ-a Željka Josić. U prvom krugu pobjedu je iznjedrila i Branka Bakšić Mitić, koja je pobijedila SDSS-ovu kandidatkinju Bojanu Matijević i tako ostala dogradonačelnice Gline. Za čelno mjesto Karlovačke županije u drugi krug ulazi i HDZ-ova Martina Furdek-Hajdin, koja će izmjeriti snage s kolegom iz SDP-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.