Obavijesti

News

Komentari 83

Ženu je u zaleđu Zadra ugrizao poskok, bila u kritičnom stanju

Ženu je u zaleđu Zadra ugrizao poskok, bila u kritičnom stanju
3

Dobila je dvije doze protuotrova, nakon čega su se znakovi trovanja počeli smanjivati. Bila je u životnoj opasnosti, no više nije jer smo uspjeli sanirati zatajenje organa, kazao nam je dr. Edi Karuc

VIDEO

Žena (67) iz Kule Atlagića kod Benkovca primljena je s otrovanjem krvi opasnim po život na Jedinicu intenzivnog liječenja u Opću bolnicu u Zadru. U ponedjeljak predvečer ugrizla ju je zmija otrovnica. Ona je s članovima obitelji brala djetelinu te je htjela pokupiti i koju otpalu smokvu. Poskok ju je ugrizao za lijevi kažiprst.

Poskok ugrizao 81-godišnjaka na kućnom pragu u Imotskom
Poskok ugrizao 81-godišnjaka na kućnom pragu u Imotskom

- Pacijentica je primljena sa znakovima otrovanja zmijskim otrovom. Dobila je dvije doze protuotrova, nakon čega su se znakovi trovanja počeli smanjivati. Bila je u životnoj opasnosti, no više nije kritično jer smo uspjeli sanirati zatajenje organa - kazao nam je dr. Edi Karuc, kirurg tog odjela.

Žena iz Kule Atlagića još leži na intenzivnoj skrbi zadarske bolnice jer liječnici žele pratiti promjene na njezinoj ruci. Prst za koji ju je ugrizao poskok poplavio je i dobio mjehur na jagodici, što medicinsko osoblje želi imati pod kontrolom.

Pokretanje videa...

Poskok jede štakora 00:25

Što ako vas ugrize zmija otrovnica?

Dr. Ivan Puljiz iz zagrebačke Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević kaže kako je u slučaju ugriza zmije otrovnice potrebno da se pacijent što manje kreće, a poželjno je imobilizirati ugrizeno mjesto ispod razine srca. Dodaje da je potrebno što hitnije potražiti medicinsku pomoć. Ističe da će liječnik procijeniti, ovisno o kliničkoj slici pacijenta, je li potreban protuotrov. Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ne preporučuju nikakva rezanja rane i pokušaje isisavanja otrova zbog infekcija.

Sličan slučaj ugriza poskoka dogodio se i lanjskog lipnja kad je u Gračacu kraj Zadra umirovljenicu na groblju ugrizao poskok dok je čistila grobnicu sa svojom prijateljicom. Nisu imale mobitel pa nisu mogle pozvati pomoć, a nakon kilometra pješačenja pomogao joj je poštar koji ju je na motociklu prevezao do ambulante hitne pomoći, a potom su je prevezli u bolnicu u Gospić gdje se oporavila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca