News

Komentari 172

Ženu u Zagrebu gurnuli pod tramvaj: Mislili da je muškarac, pukom srećom ostala je živa

Ženu u Zagrebu gurnuli pod tramvaj: Mislili da je muškarac, pukom srećom ostala je živa

Dvojica mladića su prvo napali muškarca i ženu koji su bili zajedno, prvo verbalno, a potom i fizički, a nju su potom gurnuli kad je nailazio tramvaj, koji ju je vukao tri metra

Pod sumnjom u pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede 20 i 19-godišnjak su ispitani zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu te je nakon ispitivanja otvorena istraga protiv njih.

Sumnjiče se da su 28. veljače oko 14.10 sati na stajalištu tramvaja na Trgu kralja Petra Krešimira IV., zajedno i po dogovoru, iz netrpeljivosti prema ljudima druge spolne orijentacije, smatrajući da se radi o dvojici muškarca, prvo verbalno, a potom i fizički napali muškarca i ženu, njegovu partnericu za koju su mislili da je muškarac, koji su zajedno stajali na stajalištu.

Osnovano se sumnja da su im okrivljenici prvo vikali pogrdne riječi, a potom su, pristajući da teško tjelesno ozlijede ženu, fizički ju napali odgurnuvši ju prema tramvajskim tračnicama u vrijeme kada je nailazio tramvaj. Žena je tijelom udarila u tramvaj i pala između tramvaja i tračnica nakon čega ju je tramvaj vukao po tlu te je pritom zadobila više tjelesnih ozljeda, piše Novi List.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Sudac istrage nije prihvatio prijedlog državnog odvjetništva te je mladiće pustio da se brane sa slobode. Državno odvjetništvo će po primitku pisanog otpravka rješenja podnijeti žalbu na rješenje suca istrage kojim se okrivljenici puštaju na slobodu.

Najčitaniji članci