Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zgazio bebu: 'Mislio sam da je pas, nisam kočio zbog trešanja'

Dijete je krenulo za bakom baciti smeće oko 19 sati. U tom trenutku ovaj je naletio. Vukao je malenu 50 metara tako upetljanu pod kotačima. Ma nije uopće kočio, govori djed tragično preminule djevojčice

136 komentara

Aleksandra Marković, beba stara 17 mjeseci, poginula je u četvrtak pred kućnim pragom u selu Nakučani kod Šapca u Srbiji, kada je na nju Fiat Mareom naletio susjed M. P. (67).

Kako piše Alo.rs, M. P. se pravdao kako je pomislio da je riječ o psu na cesti, pa da mu se ne prospu trešnje iz košarica kojima je napunio automobil, nije htio zakočiti.

U domu obitelji Marković vlada neopisiva tuga. Majka Radovanka (21) zanijemila je od bola, dok otac Borisav (28) besciljno luta dvorištem u nevjerici da njegove male Aleksandre više nema.

Djed djevojčice: Nije uopće kočio! 

- Dijete je krenulo za bakom baciti smeće oko 19 sati. U tom trenutku ovaj je naletio. Vukao je malenu 50 metara tako upetljanu pod kotačima. Ma nije uopće kočio! Pogledajte na putu, ima samo njezine krvi, vidi se i zgnječena jagoda koja joj je ispala iz ručice. Da nisam otišao u bolnicu za djetetom, ja bih mu presudio što mi je ubio unučicu - govori djed Zoran Marković u suzama.

Kako pričaju mnogobrojni svjedoci koji su odmah izletjeli na ulicu kada su čuli udarac, M. P. bio je u pripitom stanju.

Susjedi: Pa i psa kada vidiš na ulici, zakočiš!

- Zaklinjao se da nije vidio dijete, već da je mislio da je pas. Kaže da nije htio prosuti trešnje u autu. Pa i psa kada vidiš na ulici, zakočiš da ne ubiješ živu dušu. Svi ga znamo u selu. Ima voćnjake, a i Zoran, djed djevojčice, nedavno je išao kod njega u branje trešanja - pričaju susjedi i rodbina koji su se okupili ispod šatora u dvorištu kuće obitelji tragično preminule djevojčice.

Unatoč silovitom udarcu, malena Aleksandra davala je znakove života. Nažalost, nedugo nakon dolaska u bolnicu u Šapcu, preminula je. Ozljede su bile preteške.

Sprovod djevojčice trebao bi biti u subotu na lokalnom groblju u Nakučanima. M.P. je u pritvoru, te čeka saslušanje.

Možda vas zanima i ovo:
Message