Obavijesti

News

Komentari 38

Zima otjerala 500 učenika iz škole, uče preko Facebooka

Zima otjerala 500 učenika iz škole, uče preko Facebooka
2

Učenici su odlično prihvatili ovakav način nastave - profesor u grupi postavi zadatak, a odgovore dobiva putem e-maila. Na isti način rješavaju se i sve nejasnoće učenika

VIDEO

Gotovo 500 učenika Tehničke škole Nikola Tesla iz Vukovara školuje se preko Facebooka. Zbog nemogućih uvjeta za rad i činjenice da nemaju riješeno pitanje grijanja oni već dva tjedna nisu bili na nastavi. Stoga je na inicijativu Lilijane Radobuljac, profesorice hrvatskog jezika, prije nekoliko dana pokrenuta grupa na Facebooku pod nazivom “Smrznuti maturanti Tehničke škole Nikola Tesla Vukovar”.

Slijedeći njen primjer u školovanje putem Facebooka uključili su se još neki od profesora škole tako da sada srednjoškolci, uz hrvatski jezik, na ovaj način uče i matematiku, dijagnostiku i održavanje računala, sustavnu programsku potporu, izbornu nastavu – mikroračunala, a održavaju se i konzultacije za završne radove maturanata.

U grupu su do sada uključeni svi maturanti škole kao i nekoliko profesora, ali i sve veći broj učenika nižih razreda.

- Najvažnije nam je da nemamo prazan hod u radu i da učenici zadrže kontinuitet. Posebno je to bitno za maturante jer će vrlo brzo doći rokovi za predavanje završnih radova kao i ispiti državne mature - rekla je Radobuljac.

Kaže i da su učenici odlično prihvatili ovakav način nastave te da je grupa na Facebooku iznimno aktivna i prepuna javljanja i komentara. Nastava hrvatskog jezika, kao i drugih predmeta, odvija se na način da profesor u grupi postavi zadatak, a da odgovore dobiva putem e-maila. Na isti način rješavaju se i sve moguće nejasnoće učenika.

- Nakon roka koji istaknem objavljujem što sam očekivala. Isprintam skupljeno od svih zadaća. Najbolje odgovore ćemo fotokopirati i to će učenici kasnije lijepiti u bilježnicu. Na isti način radimo i s esejima. Najbolje ocjenjujem s tim da ću im ocjene naknadno upisati u dnevnik dok ću ostalima ponuditi ocjene u razredu - pojašnjava Radobuljac ističući želju za znanjem svojih učenika koji su spremno prihvatili ovakav način rada.

- Niske temperature možda jesu zatvorile vrata škole, no nisu umanjili učeničku želju za znanjem - istakla je Radobuljac.

Ravnatelj Tehničke škole Đorđe Lukić potvrdio nam je da nastava u školi počinje u srijedu.

- Prema najavama meteorologa sljedećeg tjedna temperature bi se trebale normalizirati. Nadamo se, iako ne možemo biti sigurni, da će to biti dovoljno da se nastava može normalno odvijati. U ponedjeljak i utorak grijat ćemo učionice kako bi koliko toliko tople dočekale učenike - rekao je Lukić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature