Obavijesti

News

Komentari 53

'Novi snježni pokrivač očekuje se gotovo posvuda u Hrvatskoj'

'Novi snježni pokrivač očekuje se gotovo posvuda u Hrvatskoj'
1

Snijeg u unutrašnjosti, Lici i Slavoniji te Gorskom kotaru očekuje se osobito potkraj utorka i u srijedu. Također, susnježica i snijeg očekuje se i na sjevernom dijelu Jadrana...

VIDEO

Ponedjeljak je u kontinentalnoj Hrvatskoj započeo s temperaturama do dva stupnja ispod nule, a uz more je bilo od plus dva na sjevernom do devet stupnjeva Celzijusa na južnom Jadranu. 

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici. Zbog niskih je jutarnjih temperatura moguća poledica na vlažnim dijelovima kolnika, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozači na put ne bi trebali kretati bez zimske opreme. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:11

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, javlja HAK.

U nedjelju malo smirivanje, a u ponedjeljak opet - snijeg i bura
U nedjelju malo smirivanje, a u ponedjeljak opet - snijeg i bura

Na moru sunčanu, ali uz jaku buru

Danas će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati oblačno. Povremeno može biti slabog snijega, uglavnom u drugom dijelu dana te osobito u noći na utorak. Temperatura zraka između -2 i 3 °C.

U središnjoj Hrvatskoj promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Uz slab vjetar jutarnja temperatura između -4 i -1 °C, a najviša dnevna od 2 do 4 °C.

Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano uz umjerenu i jaku buru, podno Velebita na udare i olujnu. More umjereno valovito, prema otvorenom i valovito, a najviša temperatura između 6 i 9 °C. U gorju pretežno oblačno, a povremeno slabog snijega može biti uglavnom u Lici. Temperatura zraka većinom između -6 i -1 °C.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:52

Na srednjem Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije umjereno do pretežno oblačno. Povremeno može biti kiše, a u višim predjelima nije isključena i susnježica. Puhat će većinom umjerena, ponegdje i jaka bura i istočnjak. Najniža temperatura u unutrašnjosti Dalmacije oko 0 °C, na moru od 3 do 7 °C, a najviša dnevna od 5 do 10 °C.

U srijedu snijeg i na Jadranu

Toplije će biti na jugu Hrvatske, uz temperaturu od 10 do 12 °C, ujutro između 4 i 8 °C. Uz umjereno do pretežno oblačno povremeno će biti kiše, pa i u obliku pljuskova, uz koje je moguća i grmljavina. Puhat će uglavnom umjeren istočnjak i jugo

- U nastavku tjedna u unutrašnjosti pretežno oblačno, povremeno sa snijegom, osobito potkraj utorka i u srijedu, kada je vrlo velika vjerojatnost za stvaranje novog snježnog pokrivača gotovo posvuda. Temperatura podjednaka ili malo niža od nedjeljne, ali će povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar pojačavati osjećaj hladnoće. Na Jadranu sljedećih dana povremeno kiša, a u srijedu osobito na sjevernom dijelu može biti susnježice i snijega. Puhat će umjerena i jaka bura, na južnom dijelu jugo. Temperatura zraka uglavnom niža od nedjeljne, osim na južnom dijelu, gdje se neće znatnije mijenjati, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji
Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'
'NE MISLIM DATI OSTAVKU'

Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'

Ustavni sud je, podsjetimo, zaključio danas kako Milanović ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke dok obavlja dužnosti predsjednika RH