News

Komentari 138

Zimski praznici opet u 2 dijela, objavljeno i kada bi trebala početi nova nastavna godina

Zimski praznici opet u 2 dijela, objavljeno i kada bi trebala početi nova nastavna godina

Sudionici javne rasprave podijeljeni su te neki smatraju kako bi zimske praznike trebalo vratiti na staro, odnosno, organizirati ih u komadu kao što je bilo nekad, a nekima smeta i kasniji završetak školske godine

Ministarstvo obrazovanja objavilo je u srijedu na e-savjetovanju prijedlog školskog kalendara. Prema njemu bi nova nastavna godina počela 4. rujna 2023., a završila 21. lipnja 2024. godine, odnosno 17. svibnja za učenike završnih razreda srednje škole, javlja Jutarnji list

Prvi odmor, onaj jesenski, za učenike bi počeo 2. studenog 2023. godine i traje do 3. studenog 2023., a nastava bi tada počela 6. studenog. Zimski praznici podijeljeni su opet u dva dijela - prvi dio od 27. prosinca 2023. do 5. siječnja 2024. godine, a nastava bi počela 8. siječnja. 

Drugi dio zimskog odmora započeo bi 19. veljače 2024. godine i završio 23. veljače, a nastava bi počela 26. veljače. 

Proljetni odmor za učenike počinje 28. ožujka 2024. godine, završava 5. travnja, a nastava bi počela 8. travnja, stoji u Nacrtu odluke o početku i završetku nastavne godine. 

Sudionici javne rasprave podijeljeni su te neki smatraju kako bi zimske praznike trebalo vratiti na staro, odnosno, organizirati ih u komadu kao što je bilo nekad. Drugima pak odgovara praksa češćih, ali kraćih odmora. Raspravlja se i o kasnijem datumu završetka nastavne godine te neki naglašavaju kako je temperatura krajem lipnja već iznad 30 stupnjeva te napominju da nemaju sve škole u Hrvatskoj klimu. 

Najčitaniji članci