Obavijesti

News

Komentari 83

Živi zid ima novi plan: Poslali bi vojsku da čuva naše granice

Živi zid ima novi plan: Poslali bi vojsku da čuva naše granice
1

Predsjednik  Živog zida i kandidat Ivan Vilibor Sinčić uvjeren je pak kako "Hrvatska sada svoj teritorij ne kontrolira jer su joj granice izrazito propusne“

VIDEO

Vodstvo Živog zida, u sklopu predizborne kampanje, obišlo je u petak Karlovac, na tržnici su dijelili sadnice batata, ustvrdili su i kako se aktualna vlast ne zna nositi s migrantskom krizom te su se, govoreći o ugroženosti hrvatske granice, založili da policiji u pomoć dođe vojska i da se problemi migranata rješavaju na žarištu krize, u zemljama Azije i Afrike.

„Hrvatska se vlast ne zna nositi s migrantskom krizom. S obzirom da je toplo vrijeme ispred nas, migracije će se povećavati, a Hrvatska bi mogla postati 'hotspot' i privremene utočište za ilegalne migrante", rekao je nositelj liste Živog zida za EU parlament Tihomir Lukanić. 

Živi zid, kazao je, ne ulazi u EU parlament samostalno već u suradnji sa srodnim strankama i platformama, poglavito u suradnji s talijanskim Pokretom pet zvijezda, te će se u EU parlamentu "institucionalno boriti da se zaustavi migrantski val u zemljama iz kojih su migranti, u kojima nastaje problem, da se utječe na izvor problema“.

Sinčić: Propusne hrvatske granice

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predsjednik  Živog zida i kandidat Ivan Vilibor Sinčić uvjeren je pak kako "Hrvatska sada svoj teritorij ne kontrolira jer su joj granice izrazito propusne“.

„Premalo je ljudi i opreme na granici i prema tom problemu trebalo bi se ozbiljno postaviti, angažirati vojsku, a ne ignorirati činjenice. Afrički kontinent broji 1,2 milijardi ljudi, procjena Ujedinjenih naroda je da će ih do 2050. biti 2,5 milijarde i jasno je da je jedino rješenje da se tamo stvore uvjeti za normalan život, a ne migracije“, rekao je Sinčić na konferenciji za novinare.

Ustvrdio je i da je hrvatska vojska na ruskoj granici i u Afganistanu, a ne na hrvatskoj granici, poput austrijske vojske na granici Austrije, mađarske na granici Mađarske, slovenske na slovenskoj i vojske BiH na granicama BiH.

Predstavio je Sinčić i manifest od deset točaka kojemu je, kaže, pristupilo devet srodnih stranaka u devet zemalja Europe. Naglasak je bio na točki 'Sigurnost', u sklopu koje ističu kao jedino održivo rješenje problema migracije stvaranje normalnih uvjeta za dostojanstven život u zemljama krize u Aziji i Africi.

"U stvaranju mira i normalnih uvjeta za život trebaju prije svega sudjelovati kolonijalne sile, one koje su stoljećima eksploatirale zemlje Afrike i Azije, od Britanije, Francuske, Belgije, Španjolske, Portugala, pa i Njemačke i Italije, rekao je Sinčić i ustvrdio da je bilo „dosta bombardiranja, maltretiranja i svakojakog silovanja Libije, Sirije, Malija i drugih zemalja gdje su sukobi“.

Policajci na terenu u Lici, tvrdi Sinčić, tuže se da ih je premalo za predugačku granicu, „da migranti prolaze i mogu ići kuda i gdje god žele.“

Potpredsjednica stranke Vladimira Palfi prepričala je da joj je vatrogasac HRT-a rekao kako je javio policiji da vidi grupu migranata između Jastrebarskog i Karlovca, a dobio je odgovor od policije „gospodine nema potrebe da s time uznemiravate ni policiju ni javnost".

Saborski zastupnik Ivan Pernar uvjeren je da su „policajci dobili upute kako postupati - naime da ignoriraju problem“, a to se ljudima vraća tako da nemaju od koga tražiti naknadu za štetu na kućama, vikendicama, lovačkim domovima i planinarskim domovima.

Europarlamentarni izbori putokaz prema parlamentarnim izborima

Lukanić je isticao potrebu podizanja svijesti građana o važnosti europarlamentarnih izbora "ne samo zbog zastupanja hrvatskih interesa u EU, već i zbog toga što ti izbori mogu biti putokaz prema parlamentarnim izborima naredne godine".

Vlast je prozvao i zbog iseljavanja 350.000 ljudi, a građane pozivao da izađu na izbore i omoguće zaokret.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!