Obavijesti

News

Komentari 19

Život studenata: Umorni su, ali se unatoč tome često seksaju

Život studenata: Umorni su, ali se unatoč tome često seksaju
1

Prema anketi, većina studenata cijele dane provodi na faksu ili za kompjuterom. Većina je zadovoljna fakultetom. Piju alkohol, puše i uzimaju tablete za smirenje

VIDEO

Po cijele su dane na fakultetu, rijetko izlaze, gotovo pa i ne vježbaju, a čak polovica stalno je iscrpljena. Gruba je to skica života hrvatskih studenata kakvom ju je pokazalo istraživanje o kvaliteti njihova života koje je, uz podršku Ureda za suzbijanje zlouporaba droga, nad 1880 redovitih studenata proveo Odjel za kriminologiju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu.

Prema anketi, u posljednje vrijeme pretežno je umorno 50 posto studenata, iscrpljenih je 48,4 posto, a napeto ili nervozno osjeća se njih 41,3 posto. Posebno iskače još nekoliko podataka - samo 34,2 posto studenata redovito vježba, a njih samo 36,1 posto kaže da je u dobroj fizičkoj kondiciji. 

U provedenom istraživanju 82 je posto studenata kazalo i da, unatoč svemu, ne bi mijenjalo fakultet, javlja Večernji list.

Zadovoljni izborom fakulteta

Studenti u anketi bili su i uglavnom neodlučni kada su se trebali izjasniti znaju li nastavnici zainteresirati studente za svoj predmet (40,5 posto), više od polovice studenata (51 posto) tvrdi da nastavnici jasno izlažu sadržaj svojih predmeta, a većina (76,9 posto) slaže se da se nastavnici prema studentima odnose korektno i s poštovanjem te da su dostupni i susretljivi za konzultacije sa studentima (74,5 posto).

Gotovo 60 posto ispitanih studenata navodi da nastavnici korektno ocjenjuju. Uglavnom su zadovoljni i organizacijom studija. U slobodno vrijeme 83,3 posto studenata svakodnevno je za računalom, svaki dan glazbu sluša 72,1 posto, a vijesti prati 38,8 posto studenata. Svega 8,5 posto svakodnevno se bavi nekom umjetnošću, s prijateljima se druži njih 35 posto, dok (pre)velik interes ne iskazuju za redovito angažiranje u nevladinim udrugama ili pak volontiranje.

Imali su do 34 seksualna partnera u godini

Kad je riječ o spolno rizičnom ponašanju i ovisnostima, anketa pokazuje da 24,6 posto ispitanih studenata nije stupilo u spolne odnose, kao sredstvo zaštite najčešće koriste kondom (63,5 posto) ili prirodne metode (37,7 posto), a broj spolnih partnera u posljednjih godinu dana kretao se od jedan do 34.

Na ginekološkom pregledu nikad nije bilo 28,1 posto studentica, a prekid trudnoće imalo je njih 2,4 posto.

Eksperimentiraju iz znatiželje

Istraživanje je pokazalo da je čak 97 posto ispitanika konzumiralo alkohol, barem jednom u životu, tri četvrtine probalo je duhan, a gotovo polovica i hašiš ili marihuanu. Nešto više od pola studenata alkohol pije nekoliko puta mjesečno, odnosno tjedno, a marihuanu, odnosno hašiš 77 posto puši jednom mjesečno ili rjeđe. No, više od pet posto to ih prakticira četiri ili više puta tjedno. Jednom mjesečno 77 posto ispitanih studenata uzme tabletu za smirenje.

Većina ispitanika rekla je da im je motiv za uzimanje droga bila znatiželja, a gotovo 55 posto navelo je dokazivanje. Oko trideset posto studenata puši svaki dan. Zanimljivo je da 36 posto studenata manje od jednom mjesečno popije šest ili više pića zaredom, a gotovo 19 posto to napravi jednom mjesečno.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina