Obavijesti

News

Životno osiguranje – financijski instrument koji treba koristiti

Životno osiguranje – financijski instrument koji treba koristiti

Nitko ne voli previše razmišljati o svemu onome što mu budućnost donosi. Fatalisti vjeruju da „će biti kako bude“, oni bezbrižniji sve ostavljaju „za sutra“ i ne zamaraju se previše planiranjem

VIDEO

Nitko ne voli previše razmišljati o svemu onome što mu budućnost donosi. Fatalisti vjeruju da „će biti kako bude“, oni bezbrižniji sve ostavljaju „za sutra“ i ne zamaraju se previše planiranjem, što je često neprihvatljivo članovima njihovih obitelji koji razmišljaju drugačije. Lijepo je biti bezbrižan i uživati u životu sada i ovdje, no kad zasnujete obitelj o kojoj trebate brinuti, prioriteti se mijenjaju, pa tako i stav o životu. Osobito u današnje vrijeme kad živimo „u petoj brzini“ i prati nas osjećaj da su dani i mjeseci proletjeli a mi se nismo ni okrenuli. Čini nam se da nam djeca rastu naočigled te da novca kao ni vremena za sve potrebe naprosto nikad nema dovoljno, a život je prepun neizvjesnosti. 
Unatoč svemu tome, mali trenuci za koje živimo – dragocjeno vrijeme provedeno s obitelji i prijateljima ili u omiljenoj aktivnosti – čine nas sretnima i barem u tim trenucima, bezbrižnima. Kad nam je lijepo i ugodno, ne mučimo se teškim mislima o budućnosti: hoćemo li naći novi posao ako ovaj trenutni izgubimo, što ako se razbolimo i naša obitelj postane financijski ugrožena, što ako više ne budemo mogli otplaćivati kredit…
Osjećaj bezbrižnosti moguće je zadržati i u trenucima kada sami sebi „svodite račune“ – kroz ugovaranje životnog osiguranja. Zašto posegnuti za životnim osiguranjem a ne, primjerice, štednjom u banci ili nekim trećim financijskim instrumentom? Evo argumenata u prilog životnom osiguranju:


1. Imate obitelj 
Životno osiguranje idealan je izbor ako želite osigurati budućnost svoje obitelji. Osigurateljna zaštita počinje praktički od uplate prve premije a po isteku (doživljenju) ugovora podižete osiguranu svotu. S druge strane, i u slučaju najgoreg, novac od isplate životnog osiguranja financijski će zbrinuti obitelj koja ostaje za vama. Svakome je zaštita obitelj najvažnija – stoga svakako razmislite o životnom osiguranju.

2. Želite „pristojan“ život i u mirovini
Ne trebate biti stručnjak za mirovinski sustav niti za financije da shvatite da je postojeći mirovinski sustav u kojem se broj radno sposobnih gotovo izjednačio s brojem umirovljenika, neodrživ. Ako današnji umirovljenici, izuzev onih koji primaju povlaštene imovine, jedva krpaju kraj s krajem, zapitajte se što ćete za 10, 20 ili više godina primati vi, ili vaša djeca. Istina glasi : vrijeme je da se sami počnemo brinuti za svoju budućnost.

3. Želite svojoj djeci priuštiti školovanje ili kupnju stana
Ako životnim osiguranjem ne pokrivate samo rizik od smrti ili teških bolesti, razmislite o osiguranoj svoti koja će vam biti isplaćena po isteku police, ako se nijedan od rizika ne ostvari. Tim novcem možete pomoći djeci da se osamostale ili pak školuju. Nemate li djece, novac možete uložiti u adaptaciju stana ili – putovanje o kojem ste cijeli život sanjali. Svakako bolja opcija od podizanja kredita uz visoke kamate!

4. Na raspolaganju vam je veliki izbor programa u skladu s vašim potrebama
Ovisno o vašim financijskim i obiteljskim prilikama, dobi, poslu kojim se bavite i drugim parametrima, možete odabrati vrstu osiguranja koje najbolje odgovara vašim potrebama te iznos koji možete plaćati uz dodatna pokrića, poput osiguranja za slučaj nezgode, teških bolesti, trajne ili privremene nesposobnosti za rad ili drugog liječničkog mišljenja. Najbolje se prije ugovaranja police posavjetovati sa zastupnikom koji će vam dati dragocjeni savjet i preporuku.

5. Osiguranje života možete mijenjati ako vam se životne okolnosti promijene
Ugovorili ste policu, no padom primanja premija vam je postala prevelik trošak? Možete zatražiti promjenu visine premije odnosno dogovoriti s osigurateljem da plaćate manji mjesečni iznos pa i zatražiti mirovanje police (na godinu dana) dok nakon nekoliko godina plaćanja možete ugovoriti i pozajmicu. Ugovoreno trajanje osiguranja po želji možete produljiti, a možete promijeniti i korisnika za slučaj smrti odnosno doživljenja. Polica osiguranja života može se i kapitalizirati, što znači da u vam u slučaju da više nikako ne možete plaćati premiju, osiguratelj može na temelju svih uplaćenih premija formirati novi, umanjeni iznos osigurane svote. Više nemate obvezu daljnjeg plaćanja premije osiguranja sve do ugovorenog isteka osiguranja, a vaša polica ostaje aktivna uz smanjenu osiguranu svotu. Kapitalizacija osiguranja života moguća je ako su od početka osiguranja protekle najmanje 3 godine i ako su za to razdoblje plaćene sve dospjele premije.
Ako ni ovi argumenti nisu dovoljni da se odlučite za sklapanje police osiguranja života, ili se dvoumite oko izbora osiguratelja, trebate znati da sklapanjem police osiguranja života do 30. rujna 2017. kod UNIQE sudjelujete u nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti 100.000 kuna na potrošačkoj kartici i druge vrijedne nagrade! Ne propustite ovu priliku i dogovorite termin sa savjetnikom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...