Obavijesti

News

Komentari 1

Opća opasnost: Majstori roštilja okupirali Jastrebarsko

Opća opasnost: Majstori roštilja okupirali Jastrebarsko
27

Osim kušanja finih roštilj delicija, Jaskanci su do kasno u noć uživali u koncertu popularnih rockera Opće opasnosti, a borba za titulu najboljeg nastavlja se 18. lipnja na Bundeku i 19. lipnja na Jarunu

VIDEO

Jastrebarsko je ove subote prvi put ugostilo kvalifikacije za Zlatni ćevap. Unatoč najavljenoj kiši domaći su svojom gostoljubivošću nadjačali prognozu, tako da je u Perivoju u središtu grada cijeli dan bilo vrlo živo pa na sive oblake nitko ni nije obraćao pažnju.

Veselu roštilj-zabavu otvorile su mažoretkinje Zagrebačke županije, nakon čijeg su nastupa timovi zauzeli svoje pozicije te počeli s pripremom mesa. Za dobru atmosferu pobrinuli su se ekipe domaćini Gradsko kazalište Jaska, Sportaši Jaske, Matica umirovljenika i Vatrogasci te gostujući timovi, Brak je mrak iz Zagreba i Hook, koji je doputovao čak iz Kraljevice. Oni su baš u inat domaćinima još više prionuli rezanju i mariniranju mesa te izradi ćevapčića i ražnjića, čime su najavili zanimljivu borbu do posljednjeg žara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na znak voditelja Frane Ridjana svi su upalili vatru i zabava je počela. U kulinarskom kutu gastroakademije Dario Lide iz kulinarskog studija Majstor kuhar spravljao je delicije iz roštilj-kuharice 24sata, a uz rošitiljanje na Delimano roštiljima dijelio je i korisne savjete. Demonstrirao je i pripremu kotleta mariniranih u Karlovačkom pivu, koje, osim što oplemenjuje okus hrane, može imati povoljan učinak na zdravlje budući da sastojci piva štite od štetnih spojeva koji nastaju tijekom pečenja mesa na roštilju. Svježe pripremljene PIK delicije servirale su se uz Or'le lepinje, a natjecatelji su se okušali i u posebnoj natjecateljskoj disciplini pranje roštilja Permetalom.

Na pozornici su se izmjenjivali puhački orkestar i KUD-ovi iz Jastrebarskog, a da temperatura ne bude previsoka, pobrinuli su se jaskanski vatrogasci, koji su izveli atraktivnu pokaznu vježbu. Svirka tamburaškog sastava Fini dečki digla je sve na noge a uslijedio je pravi rock spektakl, koncert Opće opasnosti koji je potrajao do kasno u noć.

Osim što su mogli promatrati napeto natjecanje i užicvati bogatom glazbenom programu, posjetitelji su imali priliku izbliza pogledati popularni SUV Dacia Duster, postati Iskonovac, sami se okušati u roštiljanju ili u nagradnim igrama u kojima su mogli osvojiti vrijedne nagrade partnera roštiljade. Najveću pozornost opet je privukla popularno zvana OlimPIKijada vrsta triatlona na kojem su timovi morali pokazati vještine u pikadu, odnijeti prazne kašete i sastaviti slagalicu. Slijedile su utrka s gajbama Jamnice, Karlovačko slalom s tacnama, Dacia i Or'le kvizovi, Iskon tombula te Kisko gastro-pogađalica u kojoj su se trebale prepoznati četiri vrste octa.

Natjecanje je završilo uvjerljivom pobjedom Matice unmirovljenika a Grad Jastrebarsko, suorganizator ovog natjecanja, najavio je veliku navijačku podršku u finalu 19.6. na Jarunu.

5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata uz podršku partnera: Dacia, Karlovačko, Permetal, Kisko, Jamnica, Vina Belje, Zvijezda, President, Kotanyi, Fridrih, Iskon, Delimano, GrillozaOr'le i Kulinarski studio Majstor kuhar.

Borba za Zlatni ćevap nastavlja se u nedjelju 18. lipnja na Bundeku, a finale slijedi 19. lipnja na Jarunu.

Za više informacija posjetite i pratite specijalnu rubriku Zlatni ćevap.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS