Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Zlostavljana djevojčica (9) ipak ostaje kod udomitelja

Curica (9) će živjeti godinu dana s udomiteljima, odlučio je sud u petak. Nisu pokrenuli postupak da se provjeri je li zlostavljan i njezin mlađi brat

24sata
Foto: 24sata
12 komentara

Sud je u petak oduzeo pravo roditeljima zlostavljane devetogodišnje djevojčice da žive s djetetom na godinu dana. Dijete ostaje kod udomitelja. Roditeljima je odredio kontakte s curicom jednom mjesečno od četiri sata sata uz prethodni dogovor i nazočnost udomiteljice. Roditelji su bili suglasni s prijedlogom Centra za socijalnu skrb, a dijete na sudu nisu saslušavali. Na sudu još nisu zakazali ročište za postupak, koji je inicirao Centar za socijalnu skrb, da se provjeri je li i mlađi brat djevojčice zlostavljan te da se eventualno i on oduzme roditeljima.
Od šeste godine djevojčica živi kod udomitelja.
Otac je lani u rujnu presudom Vrhovnog suda pravomoćno oslobođen svih optužbi jer dijete "nije dovoljno jasno verbaliziralo s kim je doživjelo seksualna zlostavljanja". Curica ima brata starog četiri godine za kojega se isto vjeruje da je žrtva zlostavljanja. Djevojčica se prvi puta povjerila psihologinji lani prije Nove godine. Napisala je kako je otac 'skakao po njoj i radio prosto dok mama ne bi rekla da je ručak gotov'. Prijetio je da će je zavezati vani kao psa ako ne bude s njim spavala. Majka, navodno, nije reagirala jer 'nije znala broj od policije'. Prijetila joj je, također, za vrijeme suđenja da će je otac pretući bude li išta rekla. Djevojčica je napisala da vjerojatno isto radi s četverogodišnjim bratom. Njezino pismo ništa ne znači za kazneni progon, jer mu ne mogu dva puta suditi za isto djelo.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message