Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
50 komentara

Zmija od metar i pol zavukla se u auto: Izvukli su je vatrogasci

Na intervenciju su otišla dva vatrogasca koja su dignula haubu te su strpljivo i polako izvukli zmiju na sigurno. Zapovjednik JVP Rovinja istaknuo je kako se radi o kravosasu, neotrovnoj zmiji

Foto: JVP Rovinj
50 komentara

Vatrogasci JVP Rovinj morali su u ponedjeljak oko 15 sati iz jednog automobila izvući - zmiju.

- Ljudi su bili parkirani tu kod plaže Cisterna i vidjeli su kako im se zmija zavlači ispod auta i kako je ušla ispod motora. Odmah su nas pozvali - priča nam Evilijano Gašpić, zapovjednik JVP Rovinj.

Foto: JVP Rovinj

Kako je rekao, na intervenciju su otišla dva vatrogasca koja su dignula haubu te su strpljivo i polako izvukli zmiju na sigurno.

Vlasnici automobila vidjeli su kako se zmija zavlači u motornim prostor, a kako vatrogasci nisu znali o kojoj se vrsti radi, ipak su oprezno zaviriti ispod haube. Tamo su ugledali zamotana kravosasa, inače najveću zmiju na europskim prostorima. Zvijer duža od jednoga metra pažljivo je prvo otpetljana od električnih i drugih kablova i vodova motora za koje se držala, a zatim neozlijeđena puštena u prirodu.

Foto: JVP Rovinj

- Morali su biti oprezni, čekali su strpljivo. Nisu se ustručavali nimalo, hrabro su je primili i izvukli. Zmiju su odmah pustili dalje da ide u prirodu. Radilo se o kravosasu od jedno metar i pol. Znači nije bila otrovna - dodao je Gašpić.

Kravosas nije zmija otrovnica, dapače veoma je korisna jer tamani miševe i druge glodavce, ali ipak treba se čuvati njegovih čeljusti, jer ugrizom može prenjeti neke bakterije.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message