News

Komentari 8

Značka u srcu, gitara u ruci: 'Ja sam policajac i country pjevač'

Značka u srcu, gitara u ruci: 'Ja sam policajac i country pjevač'

Ivan Kulaš (39) iz Zatona kraj Šibenika pjesme je počeo pisati lani u veljači tijekom korone, a sad ima album s 11 skladbi. Najveća glazbena inspiracija mu je supruga

Najprije sam tata, onda policajac, a tek nakon toga glazbenik, tako nam se predstavio Ivan Kulaš (39) iz Zatona kraj Šibenika.

Otac je triju djevojčica od dvije, četiri i 10 godina, ujedno je i šibenski krim-tehničar, te u posljednjih godinu dana i uspješan country glazbenik koji je “izbacio” album s 11 autorskih pjesama početkom ove veljače. U šibenskoj policiji radi od 2008., a kriminalistički tehničar je posljednjih nekoliko godina. U ekipi za očevid on je onaj u bijelom odijelu koje izgleda kao astronautsko.

POGLEDAJTE VIDEO

- Naš je posao obrada mjesta događaja težih kaznenih djela, bilo da je riječ o provali, samoubojstvu, ubojstvu, obdukciji... S operativcima izuzimamo tragove, tražimo otiske, briseve, sve što treba. Kako radimo s materijalnim dokazima, moramo biti zaštićeni ponajprije da ne kontaminiramo mjesto zločina. Jer materijalni dokaz je materijalni dokaz i ne može ga nitko pobiti ako je pravilno izuzet - istaknuo je Ivan.

Kaže da mu je na poslu super jer ima sreću da radi s grupom fantastičnih ljudi, od kojih mu je rukovoditelj, inače roker, ujedno i prijatelj i prvo kritičko uho za njegovu glazbu. A country glazba kod nas, barem dosad, nije bila baš jako popularna.

- Zapravo, country je dio folka, baš kao što je i klapa. Razlika je u tome što ja pjevam na engleskom i, naravno, u drugom ritmu, ali tematika je ista, pjeva se o ljubavi, zavičaju, prijateljstvu, neprospavanim noćima, plažama... Country koji ja skladam nije klasični ‘blue grass’, nego mješavina popa, rocka, countryja, malo soula, zapravo mješavina svega onoga što sam slušao cijeli život, glazba koju volim oduvijek - ističe Ivan.

Isprva je mislio napraviti obrade svojih najdražih pjesama, no ipak je odlučio pisati svoje pjesme.

- Iskreno, nisam nikad vjerovao da mogu napisati pjesmu. Počeo sam lani u veljači, baš nekako s tom nesretnom koronom počele su se rađati i pjesme. Skladao sam ih na gitari, a onda bih s Vicom Dukićem iz No stress benda poradio na aranžmanu - istaknuo je.

Pjesme se mogu slušati preko YouTube kanala ili se mogu legalno skinuti sa svih poznatijih download servisa.

- Supruga mi je velika podrška. Budimo realni, sve pjesme ako i nisu o njoj, za nju su, kao što je to rekao Balašević - kaže policajac s gitarom.