Obavijesti

News

Komentari 203

'Znao sam da će petokolonaši širiti histeriju zbog Prevlake'

'Znao sam da će petokolonaši širiti histeriju zbog Prevlake'
7

Ministar je otkrio da je namjerno proširio informaciju da se na Prevlaci radi prihvatni centar za izbjeglice kako bi dobio na vremenu, no da to od početka nije bio plan

VIDEO

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je za RTL da je namjerno proširio informaciju da se na Prevlaci radi prihvatni centar za izbjeglice kako bi dobio na vremenu, no da to od početka nije bio plan.

- Ja sam od prvog dana premijeru rekao da mi je potrebna takva varijanta, to znači da mora reći da će biti prihvatni centar. Meni je bilo savršeno jasno da ovi petokolonaši uredno rade u ovoj zemlji, da su spremni širiti histeriju, i iskoristio sam zapravo upravo one osobe za koje sam sigurno znao da će isti čas, kad ih se o tome obavijesti, razglasiti svima. I dobio sam onoliko dana koliko mi je trebalo da se sve to skupa dolje uredi. Nitko nije ni znao što će to na kraju biti, i onda je premijer Milanović mogao reći 'da, ovuda nitko neće proći'. U protivnom bi nam se dogodilo suprotno, a to je da prijetimo praznom puškom. Ovako smo sada u situaciji da je specijalna policija od sinoć tamo - rekao je.

Marko Jurinec/Pixsell

Ostojić je kazao da je ljudima iz DUZS-a rekao što trebaju urediti i još jednom ponovio da je od prvog dana znao tko će biti tamo.

- Ali to jedini način, kada imate Dobroslavića (župan Dubrovačko-neretvanske županije) koji je napravio frku i paniku u situaciji kad mu se pojavio jedan brodić sa azilantima, on je idealan. Nakon pola sata ste mogli u svim glasilima i portalima čuti da imamo varijantu izgradnje prihvatnog centra. Počelo je širenje histerije i morali smo dobiti dane da se to sredi. To je napravljeno, policija je uselila unutra, izviđaju teritorij, pripremili su sve za prihvat svih ostalih snaga koje su potrebne. I dopustit ćete mi da u situaciji sa kojom se ja moram boriti, a to je da se šire lažne vijesti o rutama i tome da netko ne može hodati po Slavoniji... U krajnjem slučaju, kad predsjednik HDZ-a Karamarko priča da je u Hrvatskoj 100.000 izbjeglica, onda naravno da sam ja dužan postupiti na ovaj način. I to ću nastaviti dalje raditi, koliko to bude potrebno - izjavio je ministar.

Marko Jurinec/Pixsell

Policija je u utorak prijepodne okupirala prilaze objektima na Prevlaci te ne propušta čak ni poljoprivrednike koji tamo imaju zemlju. Policija nije propustila ni šefa HDZ-a Tomislava Karamarka koji je danas trebao obići poluotok Prevlaku pa je najavljeni obilazak izostao. Karamarko je kasnije rekao kako je policijska blokada dokaz da se nešto događa te je dodao kako Hrvatska više ne može trpjeti nekontrolirane ulaske na svoj teritorij.

Marko Jurinec/Pixsell

Ostojić je rekao da ne zna da je šef HDZ-a  najavio svoj dolazak na Prevlaku, kao i da ne zna što on ima tamo obilaziti. 

Ne znam što je radio gospodin Karamarko, kad su njegovi posjeti okolo, tko zna kad će se on i gdje pojaviti. Ali sretan mu put, samo da što manje govori, neka nas pusti da radimo. Bio bi bar red, ako može napraviti time out, ne radi mene, nego radi policajaca bar na Dan policije. Bar je on bio ministar unutarnjih poslova i u policiji pa bi se mogao suzdržati da ne pljuca upravo po tim ljudima koji rade veliki posao. Da bi policija trebala raditi barikade za njega, pa to je zaista smiješno - rekao je Ostojić koji tvrdi da je njegov potez bio opravdan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 203
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature