Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
26 komentara

ZOO u Sarajevu prodaje svoje životinje da napravi mjesta

Životinje rasprodajemo jer ćemo osoboditi nastambe za druge životinje, ali ćemo i uštedjeti, kaže Esad Tujić, direktor ZOO-a. Prodaja životinja nije neuobičajena

24sata
Foto: 24sata
26 komentara

Tri labuda, četiri ljame, dva poni konja, škotsko govedo i 14 jelena lopatara.

Sve ovo prodaje sarajevski Zoološki vrt Pionirska dolina, koji će do 14. siječnja zainteresiranim kupcima dopustiti da izbliza pogledaju životinje. Direktor Zoološkog Esad Tujić rekao je da će od kuvertiranih ponuda odabrati one najviše.

- Životinje rasprodajemo jer ćemo tako osloboditi nastambe za druge životinje, ali ćemo i uštedjeti jer su hrana i održavanje nastambi skupi - rekao je Tujić. A već 16. siječnja novi vlasnici moći će odnijeti svoje nove ljubimce.

Tujić nevoljko govori o cijenama jer se nada što većim ponudama, ali je ipak otkrio da odraslo škotsko govedo od 600 kilograma košta oko 7500 kuna, a jelen lopatar postiže cijenu i do 2600 kuna.

- Sve su to domaće životinje i mogu se slobodno prodavati. Takvo što je uobičajeno u svijetu - rekao je Tujić i naveo da je i ljama u Južnoj Americi domaća životinja. A velik broj životinja stiglo je u Sarajevo iz zagrebačkog Zoološkog vrta.

- Nije uobičajeno da zoološki vrtovi prodaju životinje. Obično ih među sobom razmjenjujemo kad imamo višak. Zato ih i ne prodajemo kad se razmnože jer smo ih i mi odnekud besplatno dobili - rekao je Tomislav Krizmanić, edukator iz zagrebačkog Zoološkog vrta.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message