Obavijesti

News

Komentari 332

Milanović nije položio vijence na Račanov grob, žurilo mu se

Milanović nije položio vijence na Račanov grob, žurilo mu se
3

Od ministara je na misu došao samo Predrag Fred Matić, ministar branitelja. Osim njega na misi su predsjednik Josipović, predsjednik Sabora Leko te Milan Bandić

VIDEO

Premijer Zoran Milanović nije položio vijenac na grob svog prethodnika Ivice Račana u sklopu protokola na zagrebačkom Mirogoju povodom Dana državnosti. Kako doznaje Večernji list, premijer se imao namjeru vratiti na grob svog prethodnika, no imao je već otprije dogovorenih obaveza u Vladi, tako da je morao otići odmah nakon polaganja vijenaca na Krematoriju.

Prema protokolu, državni vrh je trebao krenuti na Račanov grob, koji je udaljen nekoliko desetaka metara, no umjesto toga otišli su na drugu stranu i vijenac položili kod Središnjeg križa, a zatim i na Tuđmanov grob. 

Milanović je, zajedno s predsjednikom Ivom Josipovićem i predsjednikom Sabora Josipom Lekom prethodno položio vijence kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zida boli, Grobnice narodnih heroja, Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Milanović ni ove godine nije bio na misi za domovinu

Kao što je i najavljeno, premijer ponovno nije došao na misu za domovinu, iako je ulaz u Crkvu sv. Marka nasuprot ulazu u Vladu, a misa je počela u 10 sati, tj. nakon što su završena sva protokolom predviđena polaganja vijenaca. 

Od ministara iz Vlade je došao samo Predrag Fred Matić, ministar branitelja. Osim njega na misi su bili predsjednik Ivo Josipović, predsjednik Sabora Josip Leko i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Prošle godine izostanak premijera i cijele Vlade na misi za domovinu snažno je upao u oči i bio svojevrsna poruka i Crkvi (kako crkvenom vrhu tako i vjerenicima) i građanima, tj. svima koji upravo kroz misu za domovinu iskazuju svoje štovanje prema žrtvama koje su ugrađene u temelje suvremene i demokratske Hrvatske. Milanovićev izostanak naprosto nije mogao biti zaobiđen, jer ga je župnik Sv. Marka mons. Franjo Prstec tražio riječima i pogledom, kako bi pozdravio i premijera, nakon predsjednika države i Sabora. Ali, kao što se zna, njega u prvim klupama nije bilo.

Premijer Milanović kasnije je rekao kao je on na utjecajnom mjestu na Kaptolu najavio svoj nedolazak i dodatno pojasno da će na misu ići samo u Zagrebačku katedralu na Božić. A to je obećanje i ispunio te je na vlastite uši mogao čuti gromovitu propovijed kardinala Bozanića, inspiriranu uvođenjem zdravstvenog odgoja u škole.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 332
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..