Obavijesti

News

Komentari 320

Zoran Milanović: Prestanimo govoriti štednja, dosta štednje!

Zoran Milanović: Prestanimo govoriti štednja, dosta štednje!
6

Milanović je na županijskoj konvenciji SDP-a rekao kako je svjestan da su godinu platili građani, ali da je s druge strane učinjeno sve da se rastereti gospodarstvo

VIDEO

Stanje u Hrvatskoj nije katastrofalno i nije alarmantno, ali je teško i izvanredno. Moramo se kao i ostatak Europe vratiti u ciklus rasta, jer samo rast jamči posao, komentirao je premijer Zoran Milanović u Koprivnici nakon izvještajne konvencije SDP-a Koprivničko-križevačke županije snižavanje hrvatskog rejtinga i dodao da je dolazak MMF-a zbog toga u Hrvatsku stvar odluke Vlade, a ne nešto neizbježno.

- Broji se sve, ljudi sve pamte, svaki naš potez svaki zakon, svaku grešku. Kada sam govorio da nismo ništa obećavali već samo što je realno i što normalna i odgovorna hrvatska vlast može učiniti, nismo obećavali čuda, nismo pričali bajke nego smo najavili uvođenje reda u Hrvatsku, red, rad i disciplina,  s time da red ne shvaćate kao čizmu koja gazi, nego kao poštivanje zakona - rekao je i nastavio: 

- Prije tri mjeseca sam govorio da ne trebamo biti euforični radi dizanja kreditnog rejtinga jer sam predvidio da će se ovo dogoditi, pa tako ni sada ne treba očajavati. Smanjenje rejtinga nije iznenađenje, jer nismo ispunili očekivanja investicijskih kuća i otpustili 20-25 tisuća radnika i smanjili plaće. Umjesto toga smo uvodili red u stanju u gruntovnici i sustavu poslovanja, radili smo na strateškim ulaganjima i skidali dio nameta gospodarstvenicima. Poštujemo njihova razmišljanja, no radit ćemo kako mi mislimo da je najbolje - izjavio je premijer.

- Ne pozivamo se na one prije sebe, nije mi kriv HDZ, nije mi kriv susjed, nije mi kriv nitko. Prestanimo govoriti štednja. Dosta je štednje! Radna mjesta doživljavamo kao stolicu na koju smo sjeli i ne mičemo se cijeli život. Kada su nam prije tri mjeseca digli kreditni rejting rekao sam, bez euforije, mogu nam ga i srušiti što se i dogodilo - rekao je Milanović.

Zahvalio se građanima jer su ove godine jedini podnijeli teret uvođenja reda povećanjem plaćanja PDV-a i ponovio kako unatoč crnim prognozama dijela ekonomskih stručnjaka vjeruje u rast proizvodnje tijekom iduće i 2014. godine. Milanović je ponovio da Vlada nije ništa obećavala niti je pričala bajke, nego se primila uvođenja reda u državu, što je mnoge zasmetalo.

- Mnogi su odrasli u neredu i nered je njihov humus na kojem se razvijaju se i šire, no toga više neće biti dok smo mi na vlasti - rekao je. 

Izjave HNS-a nisu nebitne, to ćemo sutra riješiti, kaže premijer Milanović

Na traženje novinara da komentira jučerašnje kritike od strane koalicijskog partnera HNS-a Milanović je rekao je da će o toj temi razgovarati sutra. 

- Te izjave nisu nebitne, no imamo puno važnijih problema koje moramo riješiti - kratko je komentirao. 

O tome hoće li na izborima za gradonačelnika Zagreba podržati Ranka Ostojića ili Davora Bernardića premijer se nije želio očitovati, već je kazao da treba vidjeti tko je bliži odgovorima na dva najvažnija pitanja, odnosno koji je glavni cilj SDP-a u Zagrebu i kako ga postići.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 320
VIDEO

Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo
VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'

ZAGREB Čovjek se kupa i roni u fontani, kao da je na plaži, kaže nam čitateljica o neobičnom prizoru s Trga bana Jelačića, gdje je građane šokirao muškarac koji se ležerno okupao...