News

Komentari 68

Zoran Milanović u Delnicama: "Uputio sam poziv premijeru da sazovemo Vijeće za obranu"

Zoran Milanović u Delnicama: "Uputio sam poziv premijeru da sazovemo Vijeće za obranu"

Predsjednik Zoran Milanović danas je u Delnicama, na svečanom obilježavanju 30. obljetnice osnutka Specijalnih postrojba Hrvatske vojske i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga....

Predsjednik Zoran Milanović danas je u Delnicama, na svečanom obilježavanju 30. obljetnice osnutka Specijalnih postrojba Hrvatske vojske i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga.

- Ja sam bio spreman bi odgoditi ovaj događaj kako bi ministar stigao, ali nije stigao, kao i načelnik Glavnog stožera, rekao je. 

Pogledajte video:

- Uputio sam poziv premijeru da sazovemo Vijeće za obranu - dodao je.  

Na pitanje pokušala li premijer utjecati na izbore, Milanović je rekao da ne zna može li to utjecati na izbore. 

- U Zagrebu su izbori gotovi. Ne može se ovo dostići. Gradonačelnik je Tomislav Tomašević, to je jasno. Čestitam onima koji su pobijedili u prvom krugu, oni koji nisu neka se drugom krugu bore - dodao je.  

Milanović misli da novac za vojne avione nije problem,

- Bez novca nema dobro obučene vojske - rekao je Milanović i dodao je da je to višegodišnji projekt.

Na svečanosti su uručene nagrade i pohvale pripadnicima Zapovjedništva specijalnih snaga.

Milanović je pohvalio vojnike i rekao kako kada dječaci, a sve više i djevojčice, zamišljaju vojnike, zamišljaju upravo njih.

- Tako naime u projekciji mladih glava, nevinih duša izgleda vojnik. Tjelesno spreman, pomalo opasan na izgledu, rezolutan. To je slika i prilika vojnika. Vaša postrojba i vaši suborci dali su ogroman doprinos obrani i stvaranju Hrvatske. Više od 70 poginulih. Od toga, ne volim prebrojavati, ali slučajno to znam, skoro 30 iz BiH - rekao je Milanović. 

Najčitaniji članci