News

Komentari 20

Zovu i Hrvate: Njemačkoj treba čak 50.000 radnika u medicini

Zovu i Hrvate: Njemačkoj treba čak 50.000 radnika u medicini

Platforma koja spaja poslodavce i posloprimce objavila je kako traži specijalizirane radnike iz područja medicine bez obzira na stupanj obrazovanja. Liječnici, sestre, njegovatelji - svi su dobrodošli.

Njemačka se suočava sa sve većim problemom oko nedostatka radne snage u medicini. Mi smo specijalizirana platforma za spajanje poslodavaca i posloprimaca te u ovom trenutku tražimo više od 50.000 radnika koji se bave medicinom, bilo kao specijalizirani liječnici, sestre, njegovatelji ili druge medicinske struke bez obzira na stupanj obrazovanja. Na našoj stranici www.employland.de svatko može potražiti ponudu koja ga zanima - objasnila nam je Sabine Drechsel iz Hamburga.

Pozive su mailom slali i hrvatskim radnicima. Navodi kako je zbog starenja stanovništva sve veća potreba za djelatnicima u domovima umirovljenika, a kad netko napusti posao, poslodavcu treba više od šest mjeseci kako bi popunio upražnjeno radno mjesto.

- Mi se ne naplaćujemo od radnika nego od poslodavca, tako da ljudi mogu biti mirni što se tiče financijskih izdataka. Riječ je o dobro plaćenim poslovima, a tražimo djelatnike iz cijeloga svijeta koji žele raditi u svim dijelovima Njemačke na određeno ili za stalno. U odnosu na 2015. godinu potreba za medicinskim radnicima porasla je za 50 posto, a predviđanja su kako će Njemačkoj do 2030. godine nedostajati oko milijun zdravstvenih djelatnika - zaključila je Drechsel.

Najčitaniji članci