News

Komentari 0

Župan Damir Bajs zbog mraza proglasio prirodnu nepogodu

Župan Damir Bajs zbog mraza proglasio prirodnu nepogodu

Sljedeći korak je na općinskim povjerenstvima za procjenu šteta od prirodnih nepogoda koja moraju zaprimiti sve prijave šteta od oštećenika

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs u četvrtak je proglasio prirodnu nepogodu zbog velikih šteta od mraza na području općina Đulovac, Hercegovac i Rovišće.

Prirodna nepogoda proglašena je zbog mraza i iznimno niskih jutarnjih temperatura koje su nanijele velike materijalne štete na poljoprivrednoj proizvodnji, prvenstveno u voćarstvu, od 1. do 3. travnja,  priopćili su iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Sljedeći korak je na općinskim povjerenstvima za procjenu šteta od prirodnih nepogoda koja moraju zaprimiti sve prijave šteta od oštećenika, te unijeti sve zaprimljene prve procjene šteta u Registar šteta i prijaviti konačnu procjenu štete po svakom pojedinom oštećeniku.

Iz Županije napominju i da je, s obzirom na izvanredne okolnosti uzrokovane pandemijom koronavirusa, Državno povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda odgodilo rokove za dostavu podataka o štetama nastalim zbog prirodnih nepogoda sve do okončanja mjera koje se odnose na suzbijanje širenja pandemije na području  Hrvatske.

Najčitaniji članci