Obavijesti

News

Komentari 68

Župan Tomašević je na selu: 'Otišao je u roditeljsku kuću'

Župan Tomašević je na selu: 'Otišao je u roditeljsku kuću'
21

Nismo više u istoj kući, on je otišao živjeti u roditeljsku kuću na selu. Ništa od pomirbe. On je za mene mrtav, kazala je supruga župana Tomaševića kojeg je optužila za nasilje

VIDEO

Pred Općinskim sudom u Slavonskom Brodu 22. listopada trebalo bi početi suđenje požeškom županu Alojzu Tomaševiću.
DORH je protiv Tomaševića podignuo optužnicu zbog nasilja u obitelji i nanošenja ozljeda supruzi.

- Nije mi lako nositi se sa svim ovim što se događa. Nismo više u istoj kući, on je otišao živjeti u roditeljsku kuću na selu. Ništa od pomirbe. On je za mene mrtav – rekla nam je u srijedu Mara Tomašević, županova supruga.

Izuzeće suda u Požegi

Zajedno su živjeli u kući u Požegi, a roditeljska kuća u koju se Tomašević preselio nalazi se u selu Bučje kraj Pleternice.

POGLEDAJTE GALERIJU:

20
| Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Početkom listopada 2017. godine Mara Tomašević prijavila je supruga zbog zlostavljanja. Optužila ga je da ju je udarao po glavi, hvatao za vrat te je odgurnuo, pri čemu se ozlijedila. Nakon policijskog izvida županu je određena zabrana prilaska.

Mara Tomašević je 11. siječnja na Općinskom sudu u Požegi povukla sve optužbe protiv nasilnog supruga. Naknadno je izjavila da je to učinila pod pritiskom obitelji. Protiv Tomaševića pokrenut je kazneni postupak, a DORH ga je optužio za obiteljsko nasilje. Cijeli slučaj je s Općinskog suda u Požegi prebačen u Općinski sud u Slavonskom Brodu. Neslužbeno doznajemo da su suci požeškog suda tražili svoje izuzeće.

Ne mogu ga smijeniti

Županova supruga je o svemu što je doživjela e-mailom obavijestila predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. Tek kad su sve objavili mediji, predsjednik HDZ-a je izjavio kako su pronašli mailove te da župan, ako se dokažu optužbe, neće moći ostati na dužnosti. No ne može ga smijeniti Plenković nego građani ili može sam odstupiti s dužnosti. Tomaševića su izbacili iz stranke, no i dalje vodi županiju. Župan je ovaj obiteljski slučaj lani šturo komentirao rekavši da nema ozbiljnih optužbi i da je puno toga krivo interpretirano.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca