Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
68 komentara

Župan Tomašević je na selu: 'Otišao je u roditeljsku kuću'

Nismo više u istoj kući, on je otišao živjeti u roditeljsku kuću na selu. Ništa od pomirbe. On je za mene mrtav, kazala je supruga župana Tomaševića kojeg je optužila za nasilje

Foto: PIXSELL
68 komentara

Pred Općinskim sudom u Slavonskom Brodu 22. listopada trebalo bi početi suđenje požeškom županu Alojzu Tomaševiću.
DORH je protiv Tomaševića podignuo optužnicu zbog nasilja u obitelji i nanošenja ozljeda supruzi.

- Nije mi lako nositi se sa svim ovim što se događa. Nismo više u istoj kući, on je otišao živjeti u roditeljsku kuću na selu. Ništa od pomirbe. On je za mene mrtav – rekla nam je u srijedu Mara Tomašević, županova supruga.

Izuzeće suda u Požegi

Zajedno su živjeli u kući u Požegi, a roditeljska kuća u koju se Tomašević preselio nalazi se u selu Bučje kraj Pleternice.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL 10.02.2018., Bucje - Zupan Alojze Tomasevic je u maniru pravog Slavonca i dobrog domacina docekao, te u svoje dvoriste primio jahace 7. Pokladnog jahanja, koje se odrzavalo u selima zupe Bucje u organizaciji Konjogojske udruge iz Pleternice. Alojz Tomasevic. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Početkom listopada 2017. godine Mara Tomašević prijavila je supruga zbog zlostavljanja. Optužila ga je da ju je udarao po glavi, hvatao za vrat te je odgurnuo, pri čemu se ozlijedila. Nakon policijskog izvida županu je određena zabrana prilaska.

Mara Tomašević je 11. siječnja na Općinskom sudu u Požegi povukla sve optužbe protiv nasilnog supruga. Naknadno je izjavila da je to učinila pod pritiskom obitelji. Protiv Tomaševića pokrenut je kazneni postupak, a DORH ga je optužio za obiteljsko nasilje. Cijeli slučaj je s Općinskog suda u Požegi prebačen u Općinski sud u Slavonskom Brodu. Neslužbeno doznajemo da su suci požeškog suda tražili svoje izuzeće.

Ne mogu ga smijeniti

Županova supruga je o svemu što je doživjela e-mailom obavijestila predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. Tek kad su sve objavili mediji, predsjednik HDZ-a je izjavio kako su pronašli mailove te da župan, ako se dokažu optužbe, neće moći ostati na dužnosti. No ne može ga smijeniti Plenković nego građani ili može sam odstupiti s dužnosti. Tomaševića su izbacili iz stranke, no i dalje vodi županiju. Župan je ovaj obiteljski slučaj lani šturo komentirao rekavši da nema ozbiljnih optužbi i da je puno toga krivo interpretirano.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message