News

Komentari 6

Župan Komadina: 'Situacija je ozbiljna, morat ćemo pooštriti mjere i ići u veće zatvaranje'

Župan Komadina: 'Situacija je ozbiljna, morat ćemo pooštriti mjere i ići u veće zatvaranje'

Danas je u Primorsko-goranskoj županiji zabilježen rekordan broj od 611 novih slučajeva zaraze korona virusom, ali i rekordan broj od 1658 laboratorijski obrađenih uzoraka

Nakon današnjeg crnog rekorda od 611 novih slučajeva zaraze korona virusom u Primorsko-goranskoj županiji, oglasio se župan Zlatko Komadina najavivši strože mjere 

- Brojevi su veliki, situacija je jako ozbiljna, to zahtijeva izvanrednu sjednicu Stožera. Čuo sam se s načelnikom, Stožer se sastaje popodne, a vidjet ćemo koje će mjere donijeti danas i Nacionalni stožer u Zagrebu. Očito ovakva situacija zahtijeva pooštrenje mjera, jer jednostavno nema druge, morat će se očito ići u veće zatvaranje - rekao je župan.

Nagli porast brojki komentirao je i ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić koji je napomenuo da u Primorsko-goranskoj županiji obavljaju puno testiranja, a unutar tog broja imaju i velik broj pozitivnih pacijenata. 

- Svakako je riječ o podacima koji upućuju da moramo biti svi odgovorni, bez iznimke, i voditi računa o preventivnim mjerama. Županijski stožer će u vrlo skoro vrijeme razmotriti eventualne dodatne mjere sigurnosti, kako ne bismo imali još veći  porast oboljelih - rekao je Ružić te dodao da raste i broj hospitaliziranih.

Sve više mlađih u bolnicama, kliničke slike teže

Ružić je naglasio da se broj ubrzano povećava, a kao primjer naglog porasta naveo je da su u KBC-u Rijeka 28. veljače imali 24 hospitalizirane osobe, a danas njih 124. 

- Mi smo u KBC-u u velikim internim reorganizacijama, spremamo danas otvaranje novog odjela, u svakom trenutku imamo slobodnih kreveta, ali naravno da ova globalna situacija od nas zahtijeva i dodatan angažman. Sa Stožerom i resornim ministarstvom uspijevamo na najbolji način pokriti potrebe naših sugrađana. Imamo sve mlađe bolesnike, kliničke slike su teže te se bolest brže razvija u teže forme. Cijepljenje nema alternative i  nadamo se da će ono uskoro biti što veće - zaključio je Ružić.

Najčitaniji članci