Obavijesti

News

Komentari 174

Župan prodaje BMW, novac će dati djeci Caritasovog doma

Župan prodaje BMW, novac će dati djeci Caritasovog doma
3

Matija Posavec je odlučio ovih dana na službenim internetskim stranicama Međimurske županije objaviti oglas o prodaji službenog županijskog BMW-a

VIDEO

Preuzimanjem izvršne vlasti u županiji u lipnju 2013. godine Matija Posavec je bio svjestan da ga čeka izuzetno težak posao, s puno odricanja te puno racionalnijeg odnosa prema novcu poreznih obveznika Međimurske županije. 

Nije dvojio niti trenutka te je odmah krenuo donositi one teške odluke jer kako je i sam rekao.

– Nepoželjne ili nepopularne odluke trebate donijeti odmah i onda raditi na tome da se zajedno uzdižemo i činimo sustav stabilnijim i jačim - kazao je onda.

Vođen racionalizacijom i iskoristivosti svega čime raspolaže Matija Posavec je odlučio  ovih dana na službenim internetskim stranicama Međimurske županije objaviti oglas o prodaji službenog županijskog BMW-a. Županov pročelnik Alen Kajmović nam je potvrdio odluku o prodaji automobila s obrazloženjem kako je BMW u ovom trenutku neprimjeren za županiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

BMW koji stoji u garaži je mrtav kapital – naglasio je Kajmović, a prema njegovim riječima samo se čeka službena procjena od strane ovlaštenog procjenitelja temeljem koje budu odredili početnu cijenu nužnu za oglašavanje same prodaje.

Caritasov dnevni boravak djece „Dr. Antun Bogdan“ dobiva neophodan kombi 

- Već sam dugo razmišljao o ovom potezu, ali kada sam saznao za probleme oko kupnje kombija Dnevnog boravka djece „Dr. Antun Bogdan“, više nisam dvojio niti trenutka. Postupak potpisivanja sporazuma je u tijeku, a njime se obvezujem osigurati novcem od prodaje BMW-a potrebnu razliku sredstava za kupovinu kombija za prijevoz 11-oro djece s posebnim potrebama, a korisnika usluga ovog doma– istaknuo nam je župan Posavec.

Kombi star 10 godina i s 500.000 km

Do sada se prijevoz obavljalo kombijem kupljenim 2004. godine i koji u ovom trenutku ima gotovo pola milijuna prijeđenih kilometara, te je bez rampe što su sve činjenice koje jednostavno obvezuju na kupnju novog. 

- U vremenu kada se ljudi okreću sebi i svojim životnim poteškoćama, a koje su za svakoga pojedinačno realne i objektivne, upravo ova struktura našeg društva se izgubi u masi i polako postaje zaboravljena. Pomalo mi je nevjerojatno da niti u nekoliko godina nisu uspjeli prikupiti sredstva za te naše mališane. Toliko se novca „ulupa“ u različiti marketing, pa čak i od naših županijskih firmi, financiraju se raznorazne aktivnosti, a za one kojima je pomoć zaista potrebna, za njih ništa. To nije u redu. – zaključio je župan Posavec.

Župan Posavec u posljednjih se nekoliko mjeseci prometnuo u lidera kako socijalne tako i općedruštvene osjetljivosti. I što je najbitnije vlastitim primjerima pokazuje kako ništa nije problem ukoliko je za dobrobit svih. 

- Vožnja u Ford  Focusu sasvim je udobna u vrijeme kad drugi nemaju što jesti -  završio je Posavec.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora