Obavijesti

News

Komentari 275

Župnik u panici: Upucava mi se starica, ne znam što da radim

Župnik u panici: Upucava mi se starica, ne znam što da radim
1

I kad bih se želio oženiti i osnovati obitelj, ta dama ne bi bila moj izbor. No ne želim, jer mi je svećenstvo predragocjeno da bih ga napustio, ispričao je vlč. Kuhar

Uvjeravam vas, dragi župljani, nemam ništa s tom ženom, napisao je na oglasnoj ploči župe u Murskoj Soboti velečasni Goran Kuhar.

Mladi slovenski svećenik pojadao se vjernicima kako se župljanka, starija od 60 godina, zaljubila u njega toliko jako da ga ne pušta na miru.

- Gospođa širi glasine da sa mnom ima poseban odnos, da će živjeti sa mnom i da ću ja napustiti svoj poziv - tvrdi Kuhar.

Ističe da je žena toliko zaljubljena u njega da ima ljubomorne ispade prema svim ženama s kojima on priča. Kad vidi da je neka žena razgovarala s njim, tvrdi, krene je zastrašivati.

- Neću napustiti crkvu zbog nje. Sve njene glasine su plod pokvarene i bolesne mašte. Molim vas da ne nasjedate na njih - zamolio je Kuhar župljane.

O problemima sa starijom župljankom, svećenik je govorio i za nekoliko televizija. 

Ispričao je kako mu je prvo samo slala pisma, a potom mu je počela kupovati i darove. 

Da stvar bude bolja, žena je udana pa je župnik pisao njezinome mužu. No starica i dalje ne popušta.

- Štiti me kao malog medvjeda. Smrtna je neprijateljica svim ženama s kojim se družim. Ne znam što da radim - ispričao je župnik za Kanal A.

Ptiznao je i da žena baš nije njegov tip.

- I kad bih se želio oženiti i osnovati obitelj, ta dama ne bi bila moj izbor. No ne želim, jer mi je svećenstvo predragocjeno da bih ga napustio - zaključio je vlč. Kuhar.

Mladnom svećeniku podršku je preko društvenih mreža izrazio i ptujski biskup Peter Štrumf. Kuhara je pohvalio za hrarost jer je, kako kaže, kad mu već policija ne može pomoći, zaštitu potražio pred kamerama.

- Dobro je da javnost vidi s čime se svi svećenici trebaju nositi te kakve mentalne napore moraju trpjeti zbog uznemiravanja i prijetnji - ustvrdio je biskup Štrumf.