News

Komentari 406

Župnikov grijeh? Vjernice kažu da ih pipka i nagovara na blud

Župnikov grijeh? Vjernice kažu da ih pipka i nagovara na blud

Župljani Vižinade u letku traže smjenu župnika Alojzija Bafa. On je seksualno nesputan i ne pridržava se celibata, piše u letku koji je osvanuo i na vratima crkve

Mi smo skupina intelektualaca, roditelja i župljana Vižinade i obraćamo vam se s molbom da smijenite župnika Alojzija Bafa i dodijelite nam novog. On je seksualno nesputan i ne pridržava se celibata. Više naših župljanki pokušao je seksualno zavesti... Nama ga je dosta, trpimo ga 33 godine. Vrijeme je za novog, normalnog i kvalitetnog župnika, a ovog umirovite. U protivnom ćemo poduzeti zakonom dozvoljive mjere štetnije za našu Crkvu, dio je podužeg letka koji je proteklog tjedna osvanuo na nekoliko mjesta u Vižinadi, pa i na vratima crkve na mjesnom groblju Božje Polje.

Nitko nije reagirao

Isti letak vjernici su poslali Porečkoj i Pulskoj biskupiji. Međutim, nitko nije reagirao.

Govoreći o svećenikovim metodama nagovaranja župljanki na grijeh, mještani tvrde kako je Baf prilično maštovit. Jedna metoda je da ženama prilikom rukovanja svoju ruku odmah prisloni na njihove grudi.

- Meni je to jednom učinio kad sam došla na razgovor za krštenje mlađe kćeri. Zgrozila sam se i odgurnula ga. On nema nikakvih kriterija. Da se nabacuje ženama njegove dobi, iskreno, ja mu to ne bih zamjerila toliko koliko se on nabacuje svim uzrastima. Pa i moja kći mi je prije nekoliko godina sva usplahirena rekla: ‘Mama, gospodin me dira za grudi’ - rekla nam je ogorčena 44-godišnjakinja iz Vižinade i dodala da u vrijeme ispovijedi svećenik mijenja taktiku:

- On se samo koncentrira na grijeh ‘Ne zgriješi bludno’. Pitao me sve detalje: ‘Kako se seksaš, koliko puta, koristiš li kontracepciju, varaš li muža, samozadovoljavaš li se, zadovoljavate li se ti i suprug oralno, gledate li porniće...’

- To je đavolji posao, izmišljotina - odgovara Alojzije Baf (80), svećenik iz Vižinade. Vremešni dušobrižnik iz malog istarskog gradića već je godinama trn u oku župljana. 

U ime spolnog odgoja: Djecu učim što smiju, a što ne smiju raditi

 - Djeci u školi nastavnici predaju o spolnom odgoju. Objašnjavaju im i tumače sve, a mi kao svećenici dužni smo reći gdje je tu istina, što se smije, kako i koliko pristupati tom delikatnom pitanju tako da djeca znaju što je, a što nije grijeh -  kaže svećenik Baf.

Nakon objave ovog skandala iz Vižinade javile su nam se nove žrtve. Njihove ispovijesti pročitajte u tiskanom izdanju 24sata u četvrtak.

Najčitaniji članci