Obavijesti

News

Komentari 98

Zvao je Balabana zbog iskaza: Zdravko je htio sanirati štetu

Zvao je Balabana zbog iskaza: Zdravko je htio sanirati štetu
3

ZNAO ZA ISTRAGU Zdravko Mamić je sakrio dio dokumentacije, a pokušao je i utjecati na Boška Balabana, kojemu je ostao 
dužan dio novca od transfera...

VIDEO

Zdravko Mamić je znao za Uskokovu istragu protiv sebe, brata i Dinama pa je sklanjao dokaze. Nekoliko dana prije nego što su mu istražitelji prošli tjedan u četvrtak ujutro banuli na pretragu kuće, Zdravko Mamić je u 4 sata nazvao bivšeg dinamovca Boška Balabana i tražio da se moraju odmah naći radi dogovora.

- Tebi sam ostao dužan i tebe sam jedino zaj...o – nagovarao je Mamić Balabana da se nađu.

No nisu se našli. Balaban je, kako doznajemo, prilikom pregovora za transfer u Aston Villu putovao sa Zdravkom Mamićem, koji je u to vrijeme bio u velikim dugovima prema kamatarima, i to za oko 28 milijuna kuna za jedan projekt u Čazmi. Kad su išli na pregovore, u džepu je imao samo za avionsku kartu, tvrdi naš izvor, a vratio se s više od šest milijuna funti. Za Boška je od Aston Ville prvotno tražio 18 milijuna britanskih funti, da bi na kraju pristao na 13 milijuna, a u ugovorima prikazanim u Dinamu su potpuno drugačiji, i to znatno manji iznosi. Prilikom isplate u gotovini Balaban je dobio 13 milijuna funti, dok je odmah polovicu od 6,5 milijuna dao u ruke Zdravku Mamiću. Od tog iznosa Mamić se obvezao Boškovim roditeljima dati milijun funti, međutim dao im je 900.000, a za sebe je zadržao 100.000 funti.

Sve dok je igrao, Balaban je Mamiću od svih primanja morao plaćati 20 posto zarade. U ovoj fazi istrage taj transfer nije u fokusu istražitelja. No Boško Balaban se trenutačno ne nalazi na popisu 114 svjedoka koje će Uskok ispitati.

Istražitelji su, neslužbeno doznajemo, u podrumu Mamićeve kuće u Gorskom kotaru, koja je u blizini kuće bivšeg predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića, prilikom pretrage pronašli sklonjene dokumente koji ga terete.

Na pretrazi je, doznajemo, bila i supruga Zdravka Mamića. Navodno je, također, nekoliko dana prije uhićenja braće Mamić njihova majka u podrumu svoje kuće pospremila za istražitelje bitne dokumente koji su tijekom pretrage kuće izuzeti.

Studentski ugovori

Istražitelji su pročešljali i 70 ugovora koje su čelnici Dinama sklapali sa studentima. Sumnjaju da su se sklapali fiktivni ugovori i na taj način izvlačili novci iz Dinama.

Neće nekretninu, možda prođe keš?

Za sada se još ne zna hoće li Zdravko Mamić ponuditi gotovinu kao jamčevinu i koliko kako bi se branio sa slobode.

Trebaš lovu, posudiš u klubu

Dinamo je od 1. siječnja 2008. do 31. srpnja 2010. pozajmio 54 milijuna kuna - najviše Zoranu Mamiću - 24 mil. kuna.

Preko vikenda u pritvoru

Braća Mamić, Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar preko vikenda ostat će u pritvoru. Na sud će ponovno sljedeći tjedan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 98

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti