Obavijesti

News

Komentari 12

'Zvao me da dođem, opsovao mi majku na romskom, uperio pištolj prema meni i zapucao'

'Zvao me da dođem, opsovao mi majku na romskom, uperio pištolj prema meni i zapucao'
6

Ginu Hamidovića terete da je 25. studenog prošle godine u Krugama iz Porsche Carrere pokušao ubiti Ginu Hrustića. Hrustić je rekao da nisu u zavadi "osim što su oni ubili mog bratića Hašima"

VIDEO

Razumio sam optužnicu i ne smatram se krivim, rekao je u srijedu na Županijskom sudu u Zagrebu Gino Hamidović (31), kojemu sude zbog pokušaja ubojstva Gine Hrustića (26) ispred policijske postaje Trnje u zagrebačkim Krugama. Na sud su ga doveli iz Remetinca gdje je u istražnom zatvoru.

Optužnica ga tereti da je 25. studenog prošle godine oko 16 sati u Ulici Kruge kod kućnog broja 27 zaustavio svoj Porsche Carreru u trenutku dok je Hrustić prelazio pješački prijelaz. Hrustić je izašao iz policijske postaje i krenuo prema svom parkiranom Citroenu. Kroz prozor Porschea podigao je pištolj kalibra 7,62 mm i ispalio jedan hitac prema Hrustiću, a zatim se udaljio vozilom sa sredstvom izvršenja.

Odmah na prvom ročištu sudac Ivan Turudić ispitao je dvojicu svjedoka, oštećenog Hrustića te policajca Marka K., koji je kobnog dana bio u stražarskoj "kućici" ispred PP Trnje te kojemu je Hrustić otrčao tražeći pomoć.

- Taj dan sam išao u PP Trnje riješiti kaznu. Ne znam koliko je točno bilo sati, no rekli su mi da referentice nema i da dođem sutra. Spazio sam Porsche čim sam izašao iz postaje. On je stao kod pješačkom prijelaza. Pitao sam ga: Što ti imaš protiv mene?, na što je on rekao: "Dođi" i opsovao mi majku na romskom te rekao da će me sad ubiti. Nakon toga je izvadio pištolj i zapucao, a ja sam otišao u postaju to prijaviti - ispričao je Hrustić. Dodao je da mu policajci prvo nisu vjerovali dok nisu pronašli čahuru.

Opisao je kako je Porsche obišao sa stražnje strane vozila te kako je Hamidović na njega pucao s udaljenosti od tri do četiri metra.

- On je išao prema Slavonskoj, a ja sam bio u suprotnoj traci. Pištolj mu je bio u desnoj ruci, koju je naslonio na lijevu nadlakticu i pucao preko lijevog ramena - pojasnio je i dodao da je Hamidović plavim Porscheom blokirao promet, odnosno kako se iza njega stvorila kolona dok ispred njega nije bilo nikoga.

- Zašto ste ga pitali: 'Što ti imaš protiv mene?' - zanimalo je suca.

- Zato što je stajao i gledao u mene, nikog drugog nije bilo, bio sam sam na cesti - rekao je Hrustić i dodao da Hamidovića poznaje odmalena jer je s ocem dolazio na Ferenčicu gdje je Hrustić živio.

- Mi smo i rodbina u 3. ili 4. koljenu. Nismo bili u sukobu osim što su oni ubili mog bratića Hašima Osmanovića - dodao je Hrustić misleći na neriješeno ubojstvo iz veljače 2012. godine na Aveniji Dubrava. Osmanović je propucan dok je stajao na semaforu u svojem automobilu. Uz njega je stao drugi automobil, a suvozač je spustio staklo i pucao na Osmanovića. 

Nakon njegove prijave, tvrdi Hrustić, Hamidovićev otac je zvao njegovog oca i tražio da promijeni iskaz jer će inače "netko biti ubijen". U međuvremenu u zatvoru je završio i Hrustićev brat pa je Gino Hrustić, zbog straha da mu ne ubiju brata, otišao do javnog bilježnika i potpisao izjavu da ne želi svjedočiti u postupku protiv Gine Hamidovića. 

- Učinio sam to zato jer su prijetili da mi brat neće izaći živ iz zatvora - pojasnio je kako je nastala izjava koja je dostavljena u sudski spis. U odnosu na iskaz koji je dao u istrazi, Hrustić se na raspravi dopunio te dodao psovku i prijetnju.

Na pitanje zašto to nije spomenuo ranije, kazao je da je zaboravio. Nije znao pojasniti koji je točno bio njegov položaj u odnosu na Porsche u trenutku pucnja.

- Sve sam objasnio policajcima. Nismo sad na toj prometnici - rekao je.

Nakon njega sud je saslušao policajca Marka K., koji je u to vrijeme bio policijski vježbenik.

- Radio sam na osiguranju postaje. Čuo sam pucanj i okrenuo se prema ulici. Vidio sam Hrustića da trči prema meni. Vikao je: "Pucao je na mene". Izašao sam iz kućice i odveo ga šefu smjene - rekao je svjedok. Pojasnio je da nije vidio auto kako se udaljava s mjesta događaja, a sa svoje pozicije nije mogao vidjeti ni sami događaj.

Balistički vještak rekao je da je udaljenost položaja pištolja sa vozačeve strane od točke udara (rikošeta) bila 4,5 do 5 metara te da je cijev pištolja bila okrenuta prema dolje i lijevo. Nije mogao reći gdje je u trenutku pucnja bio Hrustić zbog čega će sud provesti rekonstrukciju na mjestu događaja kako bi utvrdili sve činjenice, odnosno je li Hamidović pucao u Hrustića ili u pod.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović