Obavijesti

News

Komentari 314

Zvao studenta: Halo, tko je to? Papa Franjo je, prijeđimo na ti

Zvao studenta: Halo, tko je to? Papa Franjo je, prijeđimo na ti
1

Mislio da je riječ o šali: Mladić je Svetom Ocu nakon mise ostavio pismo. Nekoliko dana poslije iznenadio ga je poziv čovjeka koji ga je pozdravio na talijanskom jeziku

VIDEO

Halo, tko zove?, upitao je Stefano Canbizza (19). S druge strane slušalice javio se muškarac i rekao: "Ja sam papa Franjo. Pređimo na ti".

Student elektronike iz Padove i strastveni ljubitelj nogometa sa svojom obitelji na blagdan Velike Gospe bio je na misi u Castel Gandolfu. Misu je predvodio papa Bergoglio, a nakon euharistije mladić mu je dao pismo. Nije htio reći što je pisalo, no sadržaj je nagnao papu Franju da ga nekoliko dana poslije nazove.

Isus i apostoli su bili prijatelji, a oni se oslovljavaju sa ti; Papa o tituliranju

- Nisam mogao vjerovati. Smijali smo se i šalili gotovo osam minuta. Nazvao me poslije 17 sati, nakon što me prvi put nije našao kod kuće. Rekao mi je: "Da prijeđemo na ti? Misliš li da su apostoli oslovljavali Isusa sa Vi? Ili ga zvali Vaše Visočanstvo? Oni su bili prijatelji, kao ti i ja sad, a prijatelji se oslovljavaju sa ti". Zatražio je da molim sv. Stjepana i da molim za njega. Uputio mi je blagoslov i osjetio sam u sebi snažan rast snage. To je bio najljepši dan moga života - ispričao je Stefano novinarima talijanskog lista. 

Papa Franjo i prije je telefonskim pozivima znao iznenaditi ljude. Samo nekoliko dana nakon što su ga kardinali odabrali za papu, nazvao je u Buenos Aires prodavača novina Danielea. 

Pošto se preselio u Rim, Bergoglio mu se javio da bi otkazao pretplatu na novine. Daniel je u prvi mah mislio da se s njim netko pokušava našaliti, no ubrzo je prepoznao glas pape Franje. Nazvao je i Michelea Ferrija, brata tragično stradalog poduzetnika iz Pesara kojeg su ubili pljačkaši. Ferri je Papi poslao pismo puno gorčine, a on ga je nazvao kako bi ga ohrabrio i ulio mu nadu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 314
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.