News

Komentari 7

Zver: Sve vlade gurale problem Roma u Međimurju pod tepih

Zver: Sve vlade gurale problem Roma u Međimurju pod tepih

Kandidat stranke Fokus za međimurskog župana Darko Zver u subotu je poručio kako su sve hrvatske vlade gurale probleme pod tepih te nisu rješavale problematiku Roma u Međimurju

Jedna od glavnih točaka Zverovog predizbornog programa je rješavanje problema, napredak i bolji suživot s romskom manjinom, a na tu je temu održao i konferenciju za medije.

POGLEDAJTE VIDEO - prosvjed u Čakovcu prije dvije godine:

Zver se osvrnuo na izjave saborskog zastupnika Veljka Kajtazija koji tvrdi da su se Romi asimilirali u društvo u čemu ga, smatra Zver, vrlo često opovrgava svakodnevica. Iako za dobar dio svog statusa i Romi sami snose odgovornost, u tome ne pomažu ni izjave njihovog predstavnika u Saboru, kaže Zver.

Ako postane župan, Zver će, kaže, uvesti drastične promjene koje će se odnositi na socijalnu pomoć, obrazovanje i zapošljavanje. Kako tvrdi, svako pravo mora za sobom nositi i određenu odgovornost te ukazuje na moguće rješenje trošenja novca od socijalne pomoći, a to je uvođenje vaučera. Mišljenja je da bi se Županija trebala financijski uključiti u predškolsko obrazovanje koje je usko povezano s daljnjim školovanjem i jamstvo za konkuriranje na tržištu rada.

„Tu je bitno da se uključi Županija, pogotovo u segmentu poticanja obrtništva i deficitarnih zanimanja. Nažalost, za mnoge pripadnike romske manjine već smo zakazali. Teško je očekivati značajnije promjene, ali ako uistinu želimo promjene i napredak moramo gledati u budućnost, u bolje sutra”, poručio je kandidat za župana Međimurske županije.

Konferenciji je nazočio i Krešo Kovačić, stanovnik Međimurja romske nacionalnosti koji podržava kandidaturu i predizborni program Darka Zvera. Iako se na svom poslovnom putu suočavao s predrasudama i preprekama, kako kaže, danas radi u građevini i nema problema s dobivanjem posla, no ipak, prije desetak godina promijenio je prezime.

Najčitaniji članci