Obavijesti

Sport

Komentari 346

Kup vrijedan Europe: Hajduk nakon tri godine osvojio trofej!

Kup vrijedan Europe: Hajduk nakon tri godine osvojio trofej!
17

Lokomotiva i Hajduk odigrali su 3-3, ali su 'bili' osvojili Rabuzinovo sunce s ukupnih 5-4! Prvi im je to trofej nakon tri godine posta i drugi u posljednjih osam godina

VIDEO

Nakon tri godine posta Hajduk je osvojio trofej, 3-3 remijem s Lokomotivom zaslužili su Hrvatski nogometni kup! Rabuzinovo sunce podignuli su šesti put u povijesti. Na Maksimiru je bilo 4000 pripadnika Torcide, odzvanjalo je 'večeras je naša fešta', a slavit će se i u Splitu do dugo u noć.

Voljeli HNL ili ne, vidjeli smo odličan dvoboj. Uoči uzvratne utakmice finala, imali su 2-1 prednost i nakon samo osam minuta nije izgledalo dobro za Splićane. Šitum je zabio i šokirao ih. Hajduk je bio znatno bolji, ali umalo su novi gol dobili nakon pola sata igre, Kramarić nije pogodio mrežu s četiri metra. Ubrzo je usljedila kazna. 

Sjajni golman Picak imao je nekoliko fantastičnih intervencija, ali je 'kiksao' kod izjednačujućeg gola u 45. minuti. Lopta mu je prošla kroz ruke kod slobodnog udarca Vukovića. Sušić je početkom 2. poluvremena izvrtio domaću obranu za potpuni preokret! Kramarić je 20 minuta prije kraja opet izjednačio, ali novo vodstvo 'bilima' donio je Stojanović niti 120 sekundi kasnije. U nadoknadi je Bručić postavio konačni rezultat.

U dvije utakmice je Hajduk pokazao da je bolja momčad i s ukupnih 5-4 zaslužio podići Kup. Zasluge za njega ima i bivši trener Mišo Krstičević, ali Igor Tudor je u tri tjedna potpuno 'oživio' momčad.

Hajdukovo osvajanje Kupa samo znači da kraj ove sezone i početak iduće počinje na najbolji mogući način za domaći nogomet, derbijima 'bilih' i Dinama u HNL-u (u nedjelju), odnosno Superkupu!

Pobijedi prvu i osvojio si Kup

Finale Kupa 19 puta se igralo na dvije utakmice i baš svaki put ga je osvojila momčad koja je pobijedila u prvoj utakmici. Slučaj je to i s Hajdukom 20. put.

Put do trofeja

  • Hajduk-Slunj 4-0
  • Hajduk-Split 2-1
  • Hajduk-Zelina 1-1 i 2-0
  • Hajduk-Slaven Belupo 2-1 i 1-1
  • Hajduk-Lokomotiva 2-1 i 3-3
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 346
VIDEO

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo
VARAO ŽENU, SAD SE KAJE

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo

Ja sam lažov, varalica, pravi otrov. Dosta sam gluposti napravio, ali svi pravimo greške. Jedino zbog čega se kajem je to što sam imao odnose prije braka. Volio bih to izbrisati iz života, kaže svjetski prvak

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac
ČEKA SE BIJELI DIM S POLJUDA

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena
Mlada vozačica utrka poginula za volanom: 'Razdvojili smo se i Valentina se više nije javljala...'
ŠOK U SUSJEDSTVU

Mlada vozačica utrka poginula za volanom: 'Razdvojili smo se i Valentina se više nije javljala...'

Valentina Remso, influencerica koju je na Instagramu pratilo više od 19.000 ljudi, strastvena vozačica auto-utrka, poginula je u slijetanju automobila. Suputnike su iz smrskanog auta vadili vatrogasci