Obavijesti

Sport

Komentari 88

Ćorluka je kapetan: Nije istina da je kod nas loša atmosfera

Ćorluka je kapetan: Nije istina da je kod nas loša atmosfera
3

Sigurno da nam je hendikep što nema Srne i Šimunića, oni su dosad bili stožerni igrači. Imamo spremne igrače koji mogu stati na njihove pozicije, rekao je Štimac

VIDEO

Da, imamo novog kapetana, to je Vedran Ćorluka. Nema dosadašnjih kapetana, Srne i Šimunića. Mene kao izbornika imponira što ga momčad prati. On dirigira otraga i igračima ispred. On zna kolika je to obaveza i zna što raditi s tom obavezom, rekao  je izbornik hrvatske reprezentacije Igor Štimac na susretu s novinarima tijekom priprema za kvalifikacijski dvoboj protiv Belgije u petak.

- Sigurno da nam je hendikep što nema Srne i Šimunića, oni su dosad bili stožerni igrači. Imamo spremne igrače koji mogu stati na njihove pozicije. Belgija nas može dodatno motivirati i natjerati da odigramo najbolji nogomet kojeg možemo dati u ovome trenutku.

U Južnoj Koreji ste igrali sustavom 3-5-2, a protiv Belgije?

- Razmatramo i tu opciju.

Kakav je Vaš opis današnje Belgije?

- Mislim da je suvišno trošiti riječi o Belgiji, možemo joj samo komplimentirati. Igra izvrsno i za mene to nije iznenađenje. Brzi su, imaju dobru tehniku, imali su krizu u ovim kvalifikacijama, ali na našu nesreću suparnici to nisu znali iskoristiti.

Štimac: O Januzaju nismo pričali

Jeste li u razgovorima oko Januzaja iz Manchester Uniteda u HNS-u?

- Znam za mladića, Januzaja iz Manchester Uniteda, no o tome nismo uopće pričali u Savezu. Ostavite  me po strani tog pitanja, drugi trebaju o tome  pričati.

Neki dan u razgovoru za jedan medij Modrić je ustvrdio da je razlog slabije igre u Beogradu taj što mnogo igrača nije igralo na svojim pozicijama.

- Što se tiče beogradske utakmice mislim da je samo Ivica Olić bio na neprirodnoj poziciji. Svjesno smo žrtvovali trkačko sposobnog Olića da zaustavlja Kolarova na toj strani. No na drugoj razini smo podbacili, pustili suparnika preblizu svojeg gola. Ja bih volio da igrači razmišljaju manje o taktici, već da više misle kako odraditi taktiku na terenu. Smatram da Hrvatska ima mogućnost za veću raznovrsnost  nego sada. Moramo imati posjed lopte, moramo biti raznovrsniji, to nam stvara poteškoće, igrači se moraju prilagoditi na nove taktičke zahtjeve.  

Čarli: Jedna moja izjava se krivo interpretirala

Riječ je preuzeo novi kapetan Hrvatske Vedran Ćorluka, koji je demantirao izjave o lošoj atmosferi u reprezentaciji.

- Jedna moja izjava po novinama se interpretirala krivo, napisali su neki novinari da ozračje nije dobro. To nije točno, kad sam to govorio odnosilo se to na ozračje oko reprezentacije, na situaciju da je Belgija ispred nas. A u samoj reprezentaciji ozračje je odlično, kao i uvijek, reprezentacija nikad nije patila u odnosima među igračima, s izbornikom i mi se doista  na najbolji način pripremamo za tu utakmicu.

Kakvo je stanje s vašom petom, i trenirate li punom snagom u svom klubu u Moskvi?

- U Moskvi treniram svaki dan, sve utakmice koje su bile na rasporedu ja sam odigrao u punoj minutaži. To dovoljno govori o stanju mojih tetiva koje izdržavaju napore bez problema.

Kako biste ocijenili dosadašnje kvalifikacije?

- Mi smo željeli biti u situaciji kao Belgija sada. Ne valja se vraćati na utakmice koje su prošle, mislim da smo izvukli pouke. Belgija je odlična, ali uvjeren sam da za njima ne zaostajemo. Pa to smo već pokazali u Belgiji. Jedva čekamo to dokazati.

Što vi kažete na eventualnu promjenu sustava hrvatske igre?

- Sve što izbornik zamisli mi to moramo ispuniti. Možemo igrati  u obrani i s trojicom i s četvoricom. Nama višim igračima manje odgovaraju manji, pokretni igrači. Belgiju treba gledati kao na cjelinu, a ne razmatrati tko je od njih najopasniji.

Postali ste kapetan! Dojam?

- Ah, čast mi je biti kapetan, igračima iz Bayerna i Reala biti kapetan je silno priznanje.

Prvi trening reprezentacije bez Rakitića, Srne, ali i navijača...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija